21
sep
2010
0

Skal vi være ærlige om Glimt?

Jeg tror det er på tide å si det som det er: Glimt vil komme styrket ut av en konkurs – med nytt styre og nye ansatte.

Joda, jeg synes det aller beste hadde vært om Glimt hadde fått skikk på økonomien uten å gå konkurs. Men med 40 millioner i gjeld og en kostnadsside som fordrer minimum 4500 tilskuere på hver bidige hjemmekamp ser det unektelig svært vanskelig ut.

Så derfor konkurs.

Ut av en konkurs kan vi få en ny utgave av Bodø/Glimt. Med det mener jeg et nytt styre, en ny organisasjonsplan og en ny administrasjon.

Dagens styre har jeg liten tro på. De har puslet for lenge i det stille mens de økonomiske problemene har eskalert. Også sportslig har styret vist seg å være passive inntil det ryggmargsløse.

Jeg er ikke i tvil om at styremedlemmene har jobbet mye i tung motbakke. Men det har (foreløpig) ikke ført til noe mer enn økning av gjeld og nedrykk.

Administrativt trengs det også en fornyelse. Klubbens organisasjon er ikke tilpasset 2010, og dette tror jeg folkene på Aspmyra er de første til å erkjenne.

Sportslig fører en konkurs med seg store utskiftninger. Det er tvingende nødvendig all den tid lønnskostnadene ikke er i samsvar med verken inntekter eller prestasjoner.

Hva så med pengene som nå samles inn (Runar-andelene blant annet)? Jeg mener disse pengene kan danne startgrunnlaget for “Nye Bodø/Glimt”.