10
des
2010
0

“Nye Glimt” venter på bystyret

Arbeidet med “Nye Glimt” forsinkes av det faktum at hele kabalen hviler på om Bodø kommune er villig til å kjøpe tilbake Aspmyra stadion. Dersom kommunens politikere bestemmer seg for å si nei til den løsningen, kan hele planen gå i vasken. Avgjørelsen kan tidligst tas i bystyremøtet i februar, og dette har Glimt-ledelsen, både sport og administrasjon, innfunnet seg med.

I praksis betyr jo dette at Glimt ikke kan planlegge 2011-sesongen skikkelig før politikerne har sagt sitt. Dette er selvsagt ikke ideelt, men samtidig vil det være svært risikabelt om klubben begynner å presse politikerne til å ta noen avgjørelse i saken før den er skikkelig utredet og behandlet der den skal behandles.

18 millioner kommunekroner?

Hva skjer med, i og rundt Glimt? (logo med spørsmålstegn)

Hva skjer med, i og rundt Glimt?

Nå er det mye som tyder på at Bodøs politikere kommer til å strekke seg langt for å hjelpe Glimt nok en gang. Det er derfor ikke helt usannsynlig at kommunen faktisk kan komme til å betale 8 millioner kroner for tribunene og gressmatta (banetomta er allerede kommunens eiendom). Det kan også tenkes kjøpet blir gjennomført selv om det innebærer at kommunen overtar omlag 10 millioner kroner i gjeld – det vil altså si at den virkelig prislappen er 18 millioner kroner.

Det som imidlertid gjør denne prosessen litt spesiell er det faktum at det er valgår i 2011. Det betyr at politikerne mer enn ellers er på vakt mot å gjøre ting som kan bli brukt mot dem i valgkampen og på selve valgdagen.

Uansett hva politikerne bestemmer seg for så kommer det til å bli sterke reaksjoner. I klartekst betyr jo dette at politikerne må føle seg fram for å finne svaret på følgende dilemma: Hvor mister vi flest stemmer: Nei til Glimts utspill eller ja?

Men hva gjør Glimt i denne perioden?

Jeg tipper de har møter med politikerne og forsøker å væpne dem gode argumenter for å forsvare et kjøp av Aspmyra. Det kan virkelig trengs. Folk i Bodø er åpenbart ikke like engasjert i klubben som før, og det vil selvsagt bli satt store spørsmålstegn ved bruken av kommunale penger til kjøp av stadion.

Utfordring!

Kanskje Glimt-ledelsen kunne fortelle omverden hvorfor de mener dette er riktig? Vi opplever jo fortsatt dørgende stillhet fra Glimts side, og det kan jo ikke skade om alle – ikke bare politikerne – får vite hvorfor kjøp av Aspmyra (inkludert gjeld) er rett å gjøre.

Så derfor utfordrer jeg Frode Thomassen (du husker kanskje at han er leder for Glimt?) og Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen: Kom med liste over argumenter FOR kommunal gjenkjøp av Aspmryra stadion!