30
mai
2011
0

Cato får fortsette, og Benn betaler nye spillere

Benn Eidissen & co står bak finansieringen av Glimts to nye signeringer, og Cato Hansen får etter all sannsynlighet arbeidsro som ansvarlig trener i fem seriekamper frem til sommerferien.

Dagen etter at Glimt slo til med en fantastisk kamp mot serieleder Bryne, kunne klubbens ledelse stolt fortelle om to nysigneringer. Den mest gledelige av disse er selvsagt unggutten Viljar Nordberg som nå har profesjonell kontrakt med klubben frem til utgangen av 2012. Mange gleder seg nok også over at Stig Johansen igjen er Glimt-spiller med en korttidskontrakt ut denne sesongen.

Benn & co betaler

Begge disse signeringene er nå godkjent av lisensnemda i Norges Fotballforbund. Det betyr at Glimt, som økonomisk sett nærmest er satt under administrasjon, har fått hjelp utenfra til å dekke utgiftene til disse to spillerne. Eks Glimt-formann Benn Eidissen har fått med seg 5-6 andre investorer og denne gjengen betaler det begge kontraktene koster.

Hva disse kontraktene faktisk koster, er ikke kjent, men det ligger i kortene at Viljars avtale har en veldig lav inngangspris for klubben. Og der ligger nok forklaringen bak at kontrakten går ut allerede 31. desember 2012.

– Dersom det viser seg at Viljar slår til, og det tror jeg vi kommer til å se ganske raskt, så skal vi være tidlig ute og reforhandle kontrakten med sikte på at den får lenger varighet, sier daglig leder Bjørn-Tore Hansen.

Cato får ro mens Tom-Kåre må skrive oppgave

Det som også synes klart er at Cato Hansen får fortsette som ansvarlig trener for Glimt i minst noen uker. Resultatet mot Bryne gjorde denne avgjørelsen relativt lett å ta for Glimt-ledelsen som selvsagt er glad for litt ro rundt A-laget etter en turbulent periode. Bjørn-Tore Hansen sier det er viktig med arbeidsro, uten at han vil gå ut og bekrefte hvor lenge Cato blir i jobben.

Det som sannsynligvis kommer til å skje nå er at mens Glimts A-lag ledet av Cato får konsentrere seg om å gjøre det best mulig i fem seriekamper, så må Tom-Kåre Staurvik skrive den trener ll-oppgaven han er nødt til å ha levert, og fått godkjent, før han kan gis jobben som hovedtrener på Adecco-nivået. NFF har ikke vært villig til å gi dispensasjon, så her er det nok bare for godeste Tom-Kåre å få ut fingeren.

Så kan man selvsagt spørre seg om Glimt-ledelsen tør foreta enda et trenerskifte i år dersom laget skulle prestere godt de neste fem kampene. Mye tyder på at den viljen er sterk, og at Tom-Kåre er den prioriterte trenerkandidaten for “Nye Glimt” i årene som kommer. Hvis han får godkjent oppgaven sin, da.

Nordlandsglimt ikke i gang

Som mange husker skal det nystiftede aksjeselskapet Nordlandsglimt spille en sentral rolle når “Nye Glimt” skal bygges opp. Dette selskapet skal eie alle Glimtspillerne, og også finansiere nye kjøp og (forhåpentligvis) tjene penger på salg av spillere. Selskapet ble stiftet i slutten av feburar, men fortsatt gjenstår det formaliteter som gjør at Nordlandsglimt ennå ikke er kommet i gang. Formaliteten det handler om er visstnok den endelige avtalen med kommunen om kjøp av Aspmyra, uten at den avtalen skal være i fare på noen måte.

Pavel Londak

Glimts førstekeeper Pavel Londak har vært lånt ut til en tyrkisk klubb de siste månedene. Han er ferdig i Tyrkia onsdag, og vender etter planen tilbake til Bodø. Men han kan ikke spille for Glimt før tidligst når overgangsvinduet åpner 1. august.