8
jun
2011
0

Artig med ny interesse for “Suksess som bestilt”

Artig at flere ihuga Glimt-følgere vil lese boka som Arne Finne og undertegnede ga ut for vel 17 år siden. Og selv om boka, i likhet med forfatterne, trekker på årene, tør jeg påstå at de historiene som fortelles i den kan være nyttig ballast også for dagens “Glimt-synsere”.

For ei drøy uke siden ble jeg oppringt av ingen ringere enn Bjørn Lund i Avisa Nordland. Han skulle lage en kjapp “I forbifarten”-spalte og spurte om jeg kunne svare på noen få spørsmål. Og hvem svarer vel nei når en hedersmann som Bjørn Lund spør pent?

Suksess som bestilt - coveret.

Cupfinalehelt og "Eventyret i eventyret" Bent Inge Johnsen prydet bokas forside. Foto av Erling Hægeland.

I resultatet som kom på trykk fredag 27. mai kom det fram at jeg, sammen med Arne Finne, hadde gitt ut en bok om Glimts suksess i 1993. Dette førte umiddelbart til at flere tok kontakt med meg og lurte på om boken fortsatt var å få tak i. Jeg har noen eksemplarer, og sendte gladelig ut til de interesserte.

“Suksess som bestilt” er altså historien om Glimt-suksessen som kulminerte med seriesølv og cupfinalegull i 1993. Men bak den sportslige suksessen akkurat det året, lå det mye dramatikk, både politisk, næringslivsmessig og sportslig. Det var alle disse sammenhengene Arne Finne og jeg ønsket å sette sammen i hva du godt kan kalle en veldig, veldig lang og grundig reportasje.

Tittelen henspiller på det faktum at sterke krefter i Bodø bokstavelig talt bestilte Glimt-suksess noen aprildager i 1989. Inkludert i bestillingen lå også “småting” som Nordlandshallen og total omorganisering av klubben Bodø/Glimt.

Boka fikk passe lunken mottakelse i lokalmedia, men jeg er fortsatt både stolt av innholdet og glad for at jeg fikk være med på prosessen som førte til utgivelsen. Vi fikk utrolig masse informasjon fra utallige kilder som likte prosjektet vårt og stilte opp både off og on record.

PS: Har fortsatt noen veldig få eksemplarer om noen skulle være interessert. Bruk kontaktskjemaet på denne siden eller send meg en epost.