8
sep
2011
0

Glimt-spillere i harnisk etter junior-NM-tap

Martin Bjørnbak fikk rødt kort og må sannsynligvis stå over seriekampen søndag. – Vi skal vurdere om det har noen hensikt å protestere, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Rosenborg slo Glimt 2-1 i juniorkvartfinalen på Aspmyra torsdag kveld etter et mål på overtid. Og etter at kampen var slutt protesterte Glimt-spillerne så mye på dommer Kjell Brækkan at han så seg nødt til å dele ut et rødt kort til A-lagsstopperen Martin Bjørnbak, som sammen med flere A-lagsspillere ble benyttet i denne NM-kampen.

Og dette skjer altså to dager etter at stopperen Tom Erik Nordberg fikk konstatert en skade som holder ham ute resten av sesongen.

Dette betyr selvsagt trøbbel for Cato Hansen når han skal komponere forsvaret til søndagens kamp mot Nybergsund.

– Blir kortet stående må han stå over, dessverre. Vi vurderer om det skal legges inn protest, sa Cato torsdag kveld.

Men Bjørnbak var ikke alene om å la seg provosere av dommeren. Etter kampen ble Brækkan formelig omringet av argsinte Glimt-spillere.

Og senere på kvelden haglet det med meldinger på Twitter fra de involverte, og et par av de meldingene vil åpenbart være mat for både media og NFF. Forhåpentligvis blir de slettet asap!

Jeg er helt sikker på at dommeren i denne kampen gjorde en veldig dårlig jobb, og antakelig var på et sånt nivå at han påvirket kampen i utilbørlig grad.

Men:

Oppførselen til de mest rutinerte av Glimts juniorspillere er svært skuffende. Hvor mange A-kamper må man ha for å skjønne at det ikke akkurat sorterer under ”smart” å følge etter dommeren og æreskjelle ham på det groveste etter at kampen er blåst av?

To stoppere ute? Først ble det klart at Tom Erik Nordberg (th) er ute for lang tid, og torsdag kveld fikk Martin Bjørnbak rødt kort og må kanskje stå over. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

To stoppere ute? Først ble det klart at Tom Erik Nordberg (th) er ute for lang tid, og torsdag kveld fikk Martin Bjørnbak rødt kort og må kanskje stå over. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.