17
okt
2011
0

35 år siden Glimts første opprykk

I dag (mandag 17. oktober 2011) er det nøyaktig 35 år siden Bodø/Glimt rykket opp til norsk toppserie for første gang takket være en uhyre viktig scoring av Arne Hanssen.

Mange snakker om viktige øyeblikk i Glimts historie, og jeg er blant dem som mener denne søndagen i oktober 1976 er den viktigste. På tredje forsøk klarte Glimt å gå seirende ut av en kvalikrunde etter å ha spilt uavgjort mot Lyn på Ullevaal stadion foran 11365 tilskuere.

I Aspåsen skoles Aula satt vi vel nærmere tusen stykker og fulgte med på Hartvig Heirans telefonoverføring på ei ruskete linje fra Oslo.

Alle visste hva det handlet om: Uavgjort ville være tilstrekkelig. Kampen var jevnspilt, og det ble ikke mål før i det 59. minutt. Arne Hanssen scoret kanskje ett av sine viktigste mål i karrieren. Stein Gran utlignet i det 77. minutt, men det ble ikke flere mål og dermed var opprykket et faktum.

Artig å tenke tilbake på, samtidig som jeg ikke helt klarer å glemme den åpenbare urettferdigheten i at den nord-norske 2.divisjonsvinneren måtte spille kvalik mot toerne i avdelinger sørpå. Ubegripelig at en slik diskriminering faktisk skjedde så nylig som i 1976.