31
okt
2011
0

Glimt-spillerne testes før ferie

Mandag 15. november er første feriedag for Glimt-spillerne. De skal ikke møte til fellestrening igjen før etter nyttår. – Men de er nødt til å komme tilbake i god form, forteller Glimt-trener Cato Hansen.

Dagen etter siste seriekamp er Glimts A-lagstrener Cato Hansen i gang med å forberede hvordan sesongen skal evalueres og legge planer for neste år. Men før han gir spillerne ferie, skal alle testes grundig.

– Denne uken tester vi spillerne onsdag, torsdag og fredag. Neste uke er det testing mandag og tirsdag før vi avslutter for året med noen spilløkter. Samtlige spillere skal testes på o2-opptak, makspuls, hurtighet, spenst og styrke. Basert på testresultatene får hver enkelt et individuelt tilpasset treningsprogram som vi selvsagt forventer at de følger. Og det første vi gjør når vi møtes igjen i januar er å teste på nytt. Da vil det fort vise seg om de har fulgt opplegget eller ikke. Jeg er helt sikker på at samtlige spillere kommer til å gjennomføre programmet til punkt og prikke, sier Hansen.

– Men er det ikke litt dristig å overlate spillerne til seg selv med egentrening såpass lenge?

– Nei, jeg synes ikke det. Vi har en dedikert gjeng som lever og ånder for fotballen. De kommer helt sikkert til å trene godt i ferie, og skulle de mot formodning slurve blir reaksjonen fra oss tøff. Men som sagt: jeg stoler på gutta.

Cato Hansen kommer selv til å ta seg en ferie fra 15. november.

– Man blir jo sliten selv om man ikke spiller. Men jeg skal også bruke litt tid i ferien på jobbrelaterte oppgaver. Mye skal planlegges og ikke minst skal vi være våkne på overgangsmarkedet, sier Glimt-treneren.

Han mener gutta fortjener en god og lang ferie nå etter et krevende år.

– Jeg ser ikke noe poeng i å samle gjengen en kort periode rett før jul for så å sende dem på juleferie. Da er det mye bedre at de får konsentrere seg om egentrening og gjennomføre den der de ønsker det, sier Cato.

Samtlige Glimt-spillere skal testes grundig før ferien, og får et individuelt tilpasset egentreningsprogram basert på testresultatene. Her tar Thomas Rønning en pust i bakken i kampen mot Løv-Ham. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

Samtlige Glimt-spillere skal testes grundig før ferien, og får et individuelt tilpasset egentreningsprogram basert på testresultatene. Her tar Thomas Rønning en pust i bakken i kampen mot Løv-Ham. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.