30
nov
2011
0

Hva skjedde med denne gjengen?

Disse gutta gjorde en fenomenal innsats i Oslo i august 2009 og vant Norway Cup. Hva har så skjedd med akkurat disse Glimt-talentene?

Det er ikke sånn at et guttelags resultater i en sommerturnering nødvendigvis betyr at alle spillerne har talent stort nok for et A-lag i norsk toppfotball. Likevel kan jo en klubbs evne til å ta vare på sine talenter vurderes delvis ut av hva som har skjedd med en slik gjeng etterpå.

Guttelaget vant altså Norway Cup i 2009. Glimt møtte Ski i finalen i klasse B – det vil si 15 og 16-åringer – og ved ordinær tid sto det 0-0. Ekstraomganger med golden goal-prinsippet ble blåst i gang, og kun minutter etterpå laget Osman “Ozzy” Zulqurnain vinnermålet. Daniel Berntsen ble kåret til finalens beste spiller. Som du vil se av oversikten under lagbildet spiller Ozzy nå for Junkeren mens Daniel er blitt RBK-spiller i eliteserien.

Dette var et satsingslag i 2009, og denne gjengen vant Norway Cup. Blant de som var med ser vi Daniel Berntsen (forreste rekke til høyre), og det er spillere av hans kaliber Glimt ønsker flere av. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

Foran fra venstre (sittende): Lars Ness, Ruslan Valijev, Amandus Albrigtsen, Osman Zulqurnain, Aleksander Bakkmyr, Vetle Eck Aga, Johannes Lorentzen, Hans Vilhelm Willasen, Daniel Berntsen. Bak fra venstre: Tore A Jakobsen (trener), Christoffer Mikalsen, Jørgen Andreassen, Michael Furumo, Espen Grovassbakk, Magnus Edvardsen, Teodor Hansen Sandbakk, Simon Enoksen, Bjørn Otto Willasen, Jørgen Ingebrigtsen (trener), Ronny Enoksen (oppmann). Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

Utviklingssjef i Bodø/Glimt Øyvind Iversen har laget denne oversikten over status for denne gjengen:

  • Vetle Eck Aga: BHK A-lag.
  • Daniel Berntsen: Glimts A-lag, nå RBK.
  • Teodor Hansen Sandbakk, Bjørn Otto Willassen, Hans Wilhelm Willassen, Magnus Edvardsen, Lars Næss, Espen Grovassbakk: alle på Bodø/Glimts 2.lag, og to av dem banker nå på A-lagsdøra.
  • Osman “Ozzy” Zulqurnain og Simon Enoksen: spiller for IK Junkeren.
  • Michael Furumo: spiller for Saltdalkameratene.
  • Ruslan Valijev: spiller i Innstranden.
  • Johannes Lorentzen: spiller i Grand.
  • Amandus Albrigtsen spiller for IK Junkerens juniorlag.
  • Alexander Bakkmyr, keeper, la opp, og det samme gjorde Jørgen Andreassen og Kristoffer Mikalsen.
Ut fra denne listen er det moro å konstatere at de fleste på finalelaget fortsatt spiller fotball, og det er jo nettopp her den aller største utfordringen ligger. Det å sørge for at talentene ikke kutter ut fotballen er nemlig ett av fotballens største problemer – ikke minst i Glimt.

Så to år etter er det kanskje grunn til å si at Glimts talentforvaltning har funket bra for denne gjengen. Andre innspill og betraktninger mottas med takk i kommentarfeltet under her.