NFF ødelegger for sine medlemmer

Norges Fotballforbund har feilet totalt i sitt forsøk på å holde kontroll på klubbenes økonomi. Men det verste er at forbundet gjør ting verre for medlemmene sine gjennom ekstrastraff ved konkurser. Glimt er en av klubbene som merker akkurat dette.

Bodø/Glimt jobber knallhardt for å unngå konkurs. Jeg har tidligere skrevet at konkurs vil være den beste løsningen for en klubb med 40 millioner i gjeld og 1500-2000 tilskuere på kampene. Men både klubbledelse og kreditorer vegrer seg i det lengste for å ta klubben til skifteretten. Av mange grunner, men en av de viktigste grunnene er frykten for at Glimt ved en konkurs må starte på det laveste divisjonsnivå i kretsen – i Nordland betyr det 5. divisjon.

Hva er det egentlig som skjer her? Jo, mens Fotballforbundets profflisens-system har feilet fullstendig, fungerer faktisk de ordningene som gjelder i samfunnet for øvrig. Hvis en bedrift ikke klarer å håndtere gjelden sin eller betale regningene sine, så slås den konkurs. Dette er selvsagt ingen ønsket vei ut av et uføre, men like fullt en mulighet til å reetablere bedriften igjen dersom man får på plass investorer og nye penger.

I fotballverdenen vanskeliggjøres dette ved at NFF kommer med en ekstra straff til en medlemsbedrift, nemlig degradering til laveste divisjon.

La oss tenke oss et annet eksempel: Du driver et gatekjøkken og er medlem av NHO. Det viser seg at tidene ble vel tøffe, og du må slå bedriften konkurs. Men i kjølvannet av konkursen får du med deg nye/gamle investorer og gir prosjektet en ny sjanse – slik som så ofte skjer i næringslivet. Tror du da NHO kommer på banen og sier at du må gjerne starte på nytt, men du får slett ikke drive gatekjøkkenet i den gata du holdt på før, men må pent flytte til et folketomt område utenfor byen?

For det er nemlig slik Fotballforbundet straffer sine medlemmer. Gjennom denne holdningen straffes altså en fotballklubb, som jo blant mye annet også er en vanlig bedrift, og dette ødelegger for både sportslig satsing og reetablering.

Dette er en skandale. Fotballforbundets tro på profflisenser, skremsler og straff av medlemmer er en gedigen flause som dessverre er kommet helt i skyggen av alle de andre problemstillingene rundt Lyn, Kongsvinger og Bodø/Glimt, for å nevne de mest kritisk stilte klubbene for øyeblikket.

Tenk hvor flott det ville være om Runar og Ørjan Berg kunne brukt sin status og sin posisjon til å bygge opp en klubb helt fra grunnen av – gjeldfri? I stedet kommer (kanskje) Glimt til å berge seg gjennom krisen, beholde masse gjeld, og hvor tror dere da de tre millioner kronene havner?

Nei, det er trist å oppleve at Glimt sliter på kanten av stupet, men det er nesten enda tristere å se at en medlemsorganisasjon som NFF behandler sine medlemmer så dårlig som de gjør.

Skam over Norges Fotballforbund!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *