Ingen kommentar?

ab24 får pepper for kommentarene under artiklene. Men vi kommer ikke til å kutte ut den tjenesten.

«Feite fan», «horete dame», «stygge jævel». Kommentarene under mange av artiklene våre har ikke alltid vært saklige og veloverveide. Vi har vært nødt til å fjerne mange idiotiske meldinger siden vi lanserte avisen 16. mars i år. Og vi kommer garantert til å bli nødt til å fjerne flere fremover. For det er ikke aktuelt å kutte ut muligheten til å legge inn kommentarer under mange av våre artikler, selv om flere har bedt oss om det.

Opplegget er som følger: Vi kan utstyre en artikkel med kommentarfelt nederst på siden. I dette feltet kan folk skrive inn sin mening, anonymt eller med navn. Innlegget kommer ut på nettsiden direkte – der og da. Andre kan svare på innlegg eller skrive inn sine egne. Vi forlanger ingen registrering. Etter 21 dager forsvinner kommentarene fra artikkelen.

Responsen har vært svært god. Vi har hatt artikler som har fått over 100 kommentarer.

Men enkelte kommentarer har ikke vært annet enn ondsinnet søppel. Feige folk har brukt kommentarmuligheten til å sverte navngitte personer på det groveste. Våre konkurrenter har fått høre det, og selv er vi ofte blitt gjenstand for sjikanelignende innlegg. Mange av kommentatorene har brukt andres navn som signatur på mølet de plager leserne med.

Så hvorfor beholder vi da muligheten til å kommentere artiklene?

For det første synes vi det er en god service å gi leserne muligheten til å reagere spontant på det de leser. Det skaper et engasjement som kler en nettavis som AvisaBodø veldig godt. Engasjementet forsvinner fort om du må navigere deg til et diskusjonsforum og registrere deg/logge på og kanskje opprette et nytt emne før du kan mene noe. Et diskusjonsforum er ganske enkelt noe helt annet enn kommentarer.

Dessuten er det ingen tvil om at kommentarene kan heve kvaliteten både på saken og på leseropplevelsen. Vi har blitt gjort oppmerksom på faktafeil og fått innspill som har gjort oss i stand til å gjøre artikkelen enda bedre. Ved flere anledninger har vi bygd opp en sak i den hensikt å få leserne våre til å kommentere, og det har faktisk vært svært vellykket. Oppegående lesere har levert gode og velbegrunnede forslag og kommentarer – både korte og lange, anonyme og signerte.

Og vi ser at de aller fleste av de som kommenterer gjør det med et oppriktig engasjement og et ønske om å bidra.

Derfor kommer du fortsatt til å ha muligheten til å kommentere mange av våre artikler. Skulle du oppdage et innlegg som du mener går over streken, er det bare å bruke varsle-muligheten som ligger under hver kommentar.

Og enten du liker at vi tillater kommentarer eller ikke – si hva du vil, men spar oss for søppel og spam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *