Tom-Kåre som ny Glimt-trener

Tom Kåre Staurvik har kjøpt seg hus 250 meter fra Aspmyra stadion. Nå bør han snarest kalles inn til jobbintervju av Glimt-ledelsen.

Vi vet at Bodø/Glimt står uten trener og sportslig ledelse etter denne sesongen. Vi vet at klubbens tidligere midtbaneelegant og kraftskytter Tom-Kåre Staurvik forbereder flytting fra Harstad og til Haakon Vll gate i Bodø – rett ved siden av Aspmyra stadion.
Men vi vet også at det ikke har vært kontakt mellom Glimt og den tidligere klassespilleren.

Fotball-smart

Tom-Kåre Staurvik var en svært spennende spillertype med et sterkt engasjement for de fotballfaglige disposisjoner hans forskjellige trenere foretok seg. Mange husker nok at han prøvde å påvirke Nils Arne Eggen, uten at det falt spesielt heldig ut. Men trenerne hadde stor respekt for Tom-Kåres synspunkter, og en svært bestemt mann som Trond Sollied har sagt at Tom-Kåre er en av de fotballfaglig smarteste spillerne han har vært borti.

Jeg tror Tom-Kåre Staurvik er rett mann for Bodø/Glimt nå, og det minste klubben bør gjøre er å be mannen om et møte og snakke litt løst og fast rundt et eventuelt engasjement. Og kanskje samtidig rydde vekk det som måtte henge igjen av vondt blod etter at det på merkelig vis skar seg fullstendig mellom klubben og Tom-Kåre sommeren 2004.

Vet hva han vil

Det er flere gode grunner til å lansere Tom-Kåre som ny trener i Glimt.

• For det første har han bestemt seg for at det er trener han ønsker å være og utvikle seg som. Halvannet år i 2. divisjonsklubben Harstad har ikke gitt avsmak selv om han nok, perfeksjonist som han er, ikke kommer til å trene på det nivået flere ganger. Han skriver nå på oppgaven som gjør han til C-trener, og er dermed godt i gang med sin formelle trenerutdanning.

• For det andre er Tom-Kåre kravstor som trener. Han vet nøyaktig hva han vil. Han kommer ikke til å akseptere at verdifull treningstid brukes til krangel etter en tackling eller en dommeravgjørelse. Han kommer ikke til å akseptere at spillerne sluntrer unna eller at treningene ramler i intensitet. Og han kommer heller ikke til å være redd for å sette hvem det måtte være på benken – når som helst.

• For det tredje er han, som Trond Sollied har sagt, svært sterk fotballfaglig. Han VET hvordan han vil at spillet skal gjennomføres, og han kommer nok ikke til å hoppe fra den ene formasjonen til den andre med den usikkerheten det automatisk fører til.

• For det fjerde er han oppvokst i Glimt, kjenner både by, sponsorer, klubb og spillestil ut og inn. Han flytter nå tilbake til byen, og Glimt får dermed en trener som er til stede på daglig basis, hvilket vel ikke burde være annet enn en selvfølge enten vi snakker Adecco eller Tippeliga. At han også har opparbeidet seg godt kjennskap til talenter i landsdelen, hører også med.

Så derfor foreslår jeg at Glimt-ledelsen snakker med Tom-Kåre Staurvik så snart som mulig. Hvis de ikke gjør det, gjør de ganske enkelt ikke jobben sin.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *