Debatt om nettdebatter

I ab24 skal du fortsatt få diskutere saker som engasjerer deg uten å gå veien om registrering. Gjør det oss til en useriøs avis?

Tirsdag ble Agderposten felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha videreformidlet usanne påstander hentet fra en nettdebatt i en annen avis. Med ett ble det plutselig svært så aktuelt å diskutere nettdebatter med det utgangspunkt at man må forhåndssensurere innlegg. Og det til tross for at den aktuelle saken slett ikke handlet om nettdebatter ute av redaksjonell kontroll, men om journalister ute av kontroll.

Noen av de mer pompøse redaktører har på lederplass sogar trukket en linje mellom de seriøse aviser og resten ved hvorvidt man kan legge inn sine meninger uten å registrere seg eller ikke. De seriøse har registrering, de andre har det ikke, hevdes det.

Dette er jeg selvsagt helt uenig i.

I ab24 er vi stolt over at vi har lesere som bidrar til å gjøre avisen vår bedre. Vi kommer ikke til å innføre nye tekniske hindringer for på den måten å kunne kontrollere hva folk skriver før meningen er publisert. Vi har gjentatte ganger sett at kommentarene har bidratt til å gjøre artiklene enda bedre og nyanserte. Feil er korrigert og andre måter å se ting på er blitt presentert. Enda viktigere: Vi ser at folk på en enkel og grei måte kan komme med sitt synspunkt mens de er engasjert og inne i saken, bokstavelig talt så vel som i overført betydning.

Jeg har tidligere på denne plass forklart hvorfor vi velger å beholde muligheten for direkte-kommentering. Det er en god service å gi leserne muligheten til å reagere spontant på det de leser. Og det skaper et engasjement som passer en nettavis som vår veldig godt.

Samtidig er vi selvfølgelig klar over at denne åpenheten gjør det lett for pøbel og feiginger å skrive inn ting som aldri burde vært publisert. Derfor overvåker vi kommentarene nøye, og vi har flere tekniske verktøy på gang som skal hjelpe oss å holde kontrollen så god som overhodet mulig.

Vi sletter mange kommentarer, og vi er blitt litt strengere enn vi kanskje var den første tiden. Som det står over kommentarfeltet:
Kommentarer som er ondsinnede, nedsettende, inneholder fornærmelser, uakseptabel språkbruk eller på annen måte reduserer leseropplevelsen vil bli slettet.
For selv om du slipper å registrere deg, forutsetter vi at du opptrer høflig også i debatt med folk du er sterkt uenig med.

Vi har slettet innlegg som har vært saklige og velformulerte, men som dessverre ble avsluttet eller innledet med en eller annen salve som absolutt ikke har noe i vår avis å gjøre.

Vi kommer til å fortsette å slette, men vi kommer ikke til å frata folk muligheten til å reagere kjapt og impulsivt på sakene våre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *