Benns triste sorti

Benn Eidissen tok en Ari Behn og gjennomførte en vendetta mot Morten Støver. Det tjente ikke klubben i hans hjerte på.

For oss som følger med Bodø/Glimt har den siste måneden vært nærmest bisarr. Det toppet seg seg torsdag når Benn Eidissen hoppet av sitt ansvar som leder i klubben og skjelte ut klubbens generalsponsor etter noter. Men det var slett ikke musikalsk.

Det begynte med en helt grei beskjed fra Benn Eidissen i slutten av oktober: – Jeg tar ikke gjenvalg. Tre års knallhard dugnadsjobbing får holde, og nå kan andre krefter overta, forkynte Glimt-lederen mens sesongen ennå var i gang og hele Norge hyllet de sportslige prestasjonene til «den fattigste klubben i serien».

Litt skjult bak hovedbudskapet gikk Benn langt i å fortelle om et svært tøft oppgjør med generalsponsorens administrerende direktør, Morten Støver. Han fortalte om tøffe konfrontasjoner før årsmøtet i fjor, men bedyret at samarbeidet mellom de to hadde vært utmerket både før og etter akkurat den episoden.

Etter at han hadde gitt beskjed om sin avgang vant Glimt hjemme mot Strømsgodset og kronet en fantastisk sesong med å slå Rosenborg på Lerkendal.

Benn Eidissen kunne herfra og ut egentlig slappe av og nyte det bildet som var skapt av en klubb som hevdet seg svært godt til tross for begrensede ressurser. Han hadde ledet enn klubb fra Adeccoligaen til øverste halvdel av Tippeligaen. Et millionunderskudd ville aldri ødelegge det inntrykket, ikke minst fordi årsakene til underskuddet er relativt akseptable og fullt mulig å forsvare i det offentlige rom. Den økonomiske situasjonen var og er alvorlig, men sånn er fotballklubbenes liv blitt. Sannsynligheten er stor for at Glimt havner på topp 5 på tabellen også når det gjelder økonomi, utrolig nok.

Men i stedet for å ligge lavt i terrenget, var Benn Eidissen, godt hjulpet av blant andre Frode Thomassen, sentral da Ernst Pedersen fikk avskjed som julegave 17. desember. Pedersen aksepterte å ta rollen som syndebukk, selv om han opplevde det som blodig urettferdig.

Hele den seansen var uprofesjonell og ble frontet på en regelrett naiv måte av Glimt-lederen.

Så kommer altså denne ukens begivenheter. Benn Eidissen fikk beskjed om at Nordlandsbanken ikke hadde forskuttert lønninger, slik banken vanligvis har gjort, og de kom heller ikke til å utbetale hele årets sponsorsum i januar slik de også vanligvis har gjort.

Dette fikk Benn Eidissen til å innkalle til et styremøte med følgende dramatiske agenda: ”Manglende lønnsutbetalinger og mulig begjæring av oppbud». Styremøtet blir et arbeidsmøte hvor mye av energien ble brukt på å få tak i Morten Støver og andre personer i ledelsen i Nordlandsbanken, og da det ikke gikk, bestemte Benn Eidissen seg for å gå av som styreleder – halvannen måned før årsmøtet.

Dagen etterpå avholdes det en pressekonferanse hvor Eidissen presterer et hardkjør mot Nordlandsbanken samtidig som banken faktisk forskutterte lønna til både spillere og ansatte i administrasjonen.

Angrepet på banken var oppsiktsvekkende og helt ubegripelig.

Like oppsiktsvekkende er det at Glimts «nye» ledelse, fungerende leder Frode Thomassen og konstituert direktør Tor Ove Falch gikk ut med en pressemelding fredag hvor de sa sitat: «vi på ingen måte står bak tidligere styreleder Benn Eidissens kritikk av generalsponsor Nordlandsbanken».

I lørdagens Avisa Nordland presenteres et langt leserinnlegg hvor Benn Eidissen prøver å forklare hvorfor han gjorde det han gjorde. Han beskriver uoverenstemmelser med Nordlandsbanken og presenterer sitt syn på Morten Støver, og det er ikke særlig flatterende. Det synes åpenbart at Benn Eidissen blander inn sine erfaringer som forretningsmann med det han har erfart som Glimt-leder.

Hele veien hevder Eidissen at alt han har gjort, har han gjort av hensyn til klubben, og at klubben er viktigere enn hans person.

Det er dette jeg betviler på det sterkeste:

Angrepet på banken virker som en ren personlig vendetta mot Morten Støver, og kan umulig være til fordel for Glimt. Benn Eidissen tok rett og slett en «Ari Behn», men mens prinsessens gemal har vært åpen om sin agenda, har Eidissen skjøvet klubben foran seg. Det er også vanskelig å se hvilken fordel klubben har av bråk på dette nivået når det jobbes knallhardt både med å skaffe nye sponsorer, ny styreleder og ny administrerende direktør. Hvem fristes av det vepsebolet Benn Eidissen etterlater seg?

Det er trist at Benn Eidissens tre år som Glimt-leder, hvor han virkelig har gitt av seg selv på så mange måter, overskygges av en sorti som den vi var vitne til på torsdag.

Trist som faen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *