SAS henger etter – til 2012

Det skrives mye om at Norwegian er i ferd med å bli større enn SAS i Skandinavia. Norwegian er klart best på nett, og det kan være én av årsakene. SAS henger etter, og de vil gjøre det til et godt stykke ut i 2012.

Riktignok tilbyr begge selskapenes nettsider at du kan kjøpe billetter og ordne reisen din selv. En viktig forskjell merker du når du får behov for å endre en bestilling. Hos Norwegian kan du (selvsagt) gjøre det selv og på nett. Hos SAS må du ringe servicetelefonen og snakke med noen for å gjøre endringer.

Og selv om SAS har et OK telefonsystem som gjør at de ringer deg opp slik at du slipper å vente i timesvis i telefonen, er dette utrolig dårlig service. Jeg måtte gjennomføre en endring her om dagen, og benyttet anledning til å spørre den hyggelige SAS-servicepersonen hvorfor jeg ikke kunne fikse dette selv på nettet.

– Det kommer av at vi har gamle datasystemer i bunnen på nettløsningen vår. Nye systemer er under planlegging, men vil ikke være oppe og stå før en gang i 2012. Vi har heller ikke råd til å flikke på de gamle systemene, fikk jeg vite.

Utrolig at SAS trenger så lang tid for å få på plass en helt selvsagt funksjonalitet. Jeg er ikke i tvil om at velfungerende nettløsninger er helt nødvendig allerede nå i den tøffe kampen flyselskapene imellom. Men SAS velger å vente på ett eller annet, og i mellomtiden taper de markedsandeler. Ikke rart.

1 kommentar

  1. Jeg tror kanskje den labrere kundeservicen heller er et tegn på noe annet. Det er substansen det er noe mangel i. SAS har nok et tilpasningsproblem i form av kostnader, kostnadsstruktur og kultur som kommer til uttrykk på kundeservicen deres. De klarer ikke å konkurrere på pris med Norwegian og prøver å innbille oss noe annet enn at det faktisk er pris som teller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *