Glimt spør og jeg svarer

Bodø/Glimt gjennomfører nå en spørreundersøkelse for å forsøke å finne ut hvorfor det kommer så få folk på Aspmyra. Her er mine svar.Glimt er bekymret fordi det for det første selges færre billetter per kamp enn budsjettert, og for det andre fordi mange av de solgte billettene ikke brukes.

Det er sikkert mange gode forklaringer på hvorfor det ikke er noe trøkk på Aspmyra så langt denne sesongen. Jeg var på min første kamp 16. mai og så Glimt vinne 4-0 over Follo. Lokalavisen hjelper Glimt så godt de kan med tilnærmede ukritiske artikler etter kampen. Til tross for seieren og tre mål av Thiago var det svært lite å glede seg over hvis du, som meg, gjerne vil se et Glimt-lag spille god og underholdende fotball.

Uansett – her er hva jeg svarte på spørsmålene – mine svar/markeringer uthevet:

Spørsmål 1: Hvor ofte går du på Glimtkamp på Aspmyra?
 1. Aldri 
 2. Maks 1-2 kamper pr år 
 3. Opp til 7 kamper i året 
 4. Går på de fleste hjemmekampene  ->
 5. Går på alle hjemmekampene
Spørsmål 2: Har du tilgang til sesongkort på Aspmyra?
 1. Ja jeg har kjøpt sesongkort 
 2. Ja, jeg har tilgang til sesongkort gjennom jobben 
 3. Nei jeg kjøper enkeltbillett når jeg skal på kamp   ->
 4. Nei, jeg blir som regel invitert av andre som har billett til meg

Spørsmål 3: Hva bør Bodø/Glimt gjøre for å selge flere sesongkort på Aspmyra?
Sørge for større entusiasme rundt klubben og laget – året rundt.

Spørsmål 4B: Hva er de 4 viktigste grunnene til at du går på Glimtkamp på Aspmyra? (merk av fire alternativer)
 1. Jeg synes det er viktig å støtte opp om favorittlaget mitt 
 2. Jeg synes Glimt spiller underholdende fotball 
 3. Jeg liker Bodø/Glimt  ->
 4. Jeg går sammen med familie og venner 
 5. Det er god stemning på Aspmyra 
 6. Det er en god tradisjon for meg å gå på Glimts hjemmekamper  ->
 7. Jeg treffer mange kjente på Aspmyra. Det er sosialt å gå på kamp. 
 8. Jeg er generelt fotballinteressert.  ->
 9. Det er spennende å se om Bodø/Glimt vinner  ->
 10. Jeg går like mye for å se motstanderlagene 
 11. Ingen spesiell grunn 
 12. Vet ikke 
 13. Annet

Har du noen konkrete forslag til hva Bodø/Glimt må gjøre for at du skal vurdere å gå oftere på kamp på Aspmyra?
Senke billettprisene.

Spørsmål 5: Hvor høyt mener du tilskuertallet på Bodø/Glimt hjemmekamper bør være?
 1. Under 1500 tilskuere 
 2. Mellom 1500 og 2500 
 3. Mellom 2500 og 3500 
 4. Mellom 3500 og 4500  ->
 5. Mellom 4500 og 5500 
 6. Mer enn 5500 tilskuere 
 7. Vet ikke

Spørsmål 6: Hva er din generelle holdning til Bodø/Glimt?

Svar på en skala fra 1 til 7, hvor 1=Svært negativ og 7=Svært positiv
 1. Svært negativ 
 2. 
 3.  ->
 4. 
 5. 
 6. 
 7. Svært positiv

Kan du begrunne svaret ditt?
Bodø/Glimt engasjerer meg ikke lenger like mye som før.

Spørsmål 7: Har du noen generelle kommentarer eller innspill til Bodø/Glimt?
Bodø/Glimt må skjønne at folks engasjement for klubben er noe som må pleies. Da nytter det ikke å gjennomføre 2009-sesongen slik som Glimt gjorde. Jeg tenker ikke bare på den håpløse sportslige prestasjonen, toppet av Kåre Ingebrigtsens stadige forsikringer om at «denne kampen TRENGER vi ikke vinne», men like mye på hvordan klubben fremsto etter nedrykket. Det ble helt tyst. Klubbledelsen er fullstendig usynlig. Hvorfor engasjere seg i en klubb som har uengasjerte ledere?

Spørsmål 8: Vet du hvem som er generalsponsor i Bodø/Glimt?
Nei
Ja ->
Sparebanken1 Nord-Norge 🙂

1 kommentar

  1. To viktige punkter jeg er veldig enig i:

    1. Kåres holdning om at «denne kampen trenger vi ikke vinne» og
    2. Usynlige Glimt i fortkant av årets sesong.

    At det var svært lite å glede seg over etter 4-0 mot Follo…vel, forventer vi oss for mye? Jeg er enig i at det ikke var noen stor fotballkamp (det er i det hele tatt få store fotballag i Adeccoligaen), men den faller i samme kategori som alle de andre hjemmekampene i år: full kontroll og seier med solide sifre. På fem hjemmekamper har Glimt full pott og 18-1 i målforskjell. Dersom Glimts innsats på Aspmyra i år brukes som argument for å ikke gå på kamp, så synes jeg det er i overkant kreativt. Da skjønner jeg mer at folk mister motet etter å ha sett hva som skjer på bortebane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *