Jeg, en gretten, gammel gubbe?

– Pass deg for å bli en GGG, sa en kollega til meg i går etter å ha lest min blogg om Avisa Nordland. Jeg tar utfordringen, og følger opp med det jeg synes er BRA med lokalavisa her i byen.

Balansegangen mellom det å være saklig kritisk og det å være sutrete og negativ kan være en vanskelig øvelse. Selv synes jeg (selvsagt) at jeg fikser det fint, men så fikk jeg altså dette velmente rådet fra en kollega samme dag som jeg blogget om «nye» Avisa Nordland: Pass deg slik at du ikke blir en GGG – gretten, gammel gubbe.

Nå er det vel lite jeg kan gjøre for å unngå å bli stemplet som gammel gubbe. Den prosessen går sin gang enten jeg vil eller ikke. Men at jeg er gretten er noe jeg absolutt ikke ønsker å ha hengende på meg. Så derfor skal jeg fortelle alle som vil høre på, at selv om jeg er kritisk til AN, er det faktisk en del med avisa jeg synes er bra.

Her kommer det jeg mener er BRA med Avisa Nordland (papiravisa):

1. Stein Sneve
Journalist Stein Sneve skriver som en gud, er kunnskapsrik, fordomsfri og raus. Hans Apropos-kommentarer er høydepunktet i den dagens avis nærmest uansett hva som ellers presenteres. En kapasitet!

2. ANs engasjement i idretts- og kulturlivet i byen som sponsor
Avisa Nordlands logo ser du i mange sammenhenger, og slett ikke bare på drakta til Bodø/Glimt. AN sponser og støtter masse idrettslag og kulturforeninger i hele distriktet, og det skal de ha all ære for. Håper virkelig at sponsorbudsjettet ikke kuttes, og at avisen fortsetter å engasjere seg bredt her.

3. Åpen linje
Den enkleste måten å få presentert sin mening på er å ringe Åpen linje (75 50 00 00). Ofte dukker det opp gullkorn i den spalten, en liten, men viktig del av avisa.

4. Torgeir Grubstad
Torgeir Grubstad har en forrykende penn som gleder meg i forskjellige sammenhenger. Aller mest liker jeg Grubstad når han får skrive grundige og lange artikler i helgeavisen, men hans behandling av utelivsstoffet i byen står det også stor respekt av.

5. Fauskeredaksjonen
Denne er kanskje preget av mitt eget år i Nordlands Framtids Fauskeredaksjon midt på åttitallet, men uansett: Jeg synes fauskeredaksjonen leverer veldig mange interessante saker som fenger langt utenfor det distriktet de er satt til å dekke. Det KAN kanskje skyldes tøff konkurranse med Saltenposten, men det forringer slett ikke innsatsen. Go Arnt E. Pedersen & co!

Dette er mine favoritter i AN – hva er dine?

2 kommentarer

  1. Bjørn Petter: Dette leder meg direkte til nr. 6 på listen: AN er steike god på å utstyre leserinnleggene med flatterende bilder! 🙂

Kommentarer er stengt.