Vil selge tribuner for 22 millioner

Glimt ønsker å selge Aspmyra som et ledd i planene om å berge klubben. Men tro ikke at Aspmyra kan selges i sin helhet. Og tro i alle fall ikke at Glimt eier mest her!

Aspmyra stadion har grovt sett tre eiere:

 • Selve bygget der Glimt har kontorer og losjer, eies av Aspmyra AS – et selskap som Glimt ikke har eierandeler i. Det samme selskapet eier også den gamle tribunen (NBank-tribunen) og tomta den står på.
 • Aspmyra Stadion AS, (Glimt 67%, Nordlandsbanken 33%), eier de to andre tribunene – Diadora og Toyota. Det er dette selskapet som har over 14 millioner i gjeld.
 • Kunstgresset inkludert undervarmen ligger i Bodø/Glimts balanse, men grunnen tilhører Bodø kommune.

Hvordan kan så salg av to tribuner berge Glimt?

Slik vi kan lese AN-artikkelen i dag (den ligger her – og etterlater flere spørsmål enn svar) mener Bodø/Glimt at kommunen bør overta Aspmyra Stadion AS. Gjør kommunen det, er Glimt kvitt sin del av gjelden i selskapet (67%) som samlet er på vel 14 millioner kroner.

Men i tillegg ønsker nok Glimt å få betalt i kroner tilsvarende den positive egenkapitalen i dette selskapet, som er på åtte millioner kroner.

Med andre ord: Glimt-ledelsen ønsker at kommunen i realiteten betaler 22 millioner kroner for to tribuner.

Tipper den kan bli tøff å svelge i dagens politiske klima, selv om Glimt kan føre i marken gode samfunnsøkonomiske, om enn ikke bedriftsøkonomiske, argumenter.

Aspmyra stadion som helhet, altså hele området, er ikke verdt mye i dag. Men området kan selvsagt bli verdt mye dersom man klarer å samle det hele i ett selskap og få omregulert til næringsformål. Dit er det langt fram, og forutsetter ny stadion ett eller annet sted.

Aspmyra AS eies av Kjell Lorentsen, Gunnar Johansen og Elise Thue-Nilsen.

5 kommentarer

 1. Smaker det mindre kamel om vi i stedet snakker om en pris på 14,9 millioner? Bodø/Glimt trenger ikke bli gjeldfri gjennom denne transaksjonen.

 2. Tipper det er vanskelig å få politisk aksept for 14 millioner for to tribuner. Men la oss for Glimt sin del håpe kommunen blir med på det.

  Problemet er uansett at Glimt – i tillegg til at de ønsker at kommunen overtar gjelda – vil ha cash for salget. Kanskje de bør glemme det, i alle fall… 🙂

 3. Siden jeg ikke har hatt tilgang på avisene siden saken begynte, kjenner jeg ikke saken like godt som enkelte andre. Men i den situasjonen som Glimt er i nå, så syntes jeg det høres fornuftig ut å tenke hva som kan redde klubben kortsiktig, og som samtidig kan bidra til å redde klubben langsiktig, fremfor å tenke inntekter.

  Å ville ha betalt for tribunene må de jo gjerne prøve seg på, men ikke på bekostning av andre løsninger. Det er en hard virkelighet om dagen, men dersom Glimt kan bli kvitt mesteparten av gjelden sin kan man se på andre måter å skaffe inntekter på i fremtiden, i stede for å konsenterer på det nå.

 4. Gressmatta ble delt opp og solgt i deler. Dette ga GLIMT litt gode penger i kassa. Men man ble ikke eier av den andelen. Du fikk et bevis for at du hadde andelen den sesongen og hadde støttet GLIMT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *