Cato får fortsette, og Benn betaler nye spillere

Benn Eidissen & co står bak finansieringen av Glimts to nye signeringer, og Cato Hansen får etter all sannsynlighet arbeidsro som ansvarlig trener i fem seriekamper frem til sommerferien.

Dagen etter at Glimt slo til med en fantastisk kamp mot serieleder Bryne, kunne klubbens ledelse stolt fortelle om to nysigneringer. Den mest gledelige av disse er selvsagt unggutten Viljar Nordberg som nå har profesjonell kontrakt med klubben frem til utgangen av 2012. Mange gleder seg nok også over at Stig Johansen igjen er Glimt-spiller med en korttidskontrakt ut denne sesongen.

Benn & co betaler

Begge disse signeringene er nå godkjent av lisensnemda i Norges Fotballforbund. Det betyr at Glimt, som økonomisk sett nærmest er satt under administrasjon, har fått hjelp utenfra til å dekke utgiftene til disse to spillerne. Eks Glimt-formann Benn Eidissen har fått med seg 5-6 andre investorer og denne gjengen betaler det begge kontraktene koster.

Hva disse kontraktene faktisk koster, er ikke kjent, men det ligger i kortene at Viljars avtale har en veldig lav inngangspris for klubben. Og der ligger nok forklaringen bak at kontrakten går ut allerede 31. desember 2012.

– Dersom det viser seg at Viljar slår til, og det tror jeg vi kommer til å se ganske raskt, så skal vi være tidlig ute og reforhandle kontrakten med sikte på at den får lenger varighet, sier daglig leder Bjørn-Tore Hansen.

Cato får ro mens Tom-Kåre må skrive oppgave

Det som også synes klart er at Cato Hansen får fortsette som ansvarlig trener for Glimt i minst noen uker. Resultatet mot Bryne gjorde denne avgjørelsen relativt lett å ta for Glimt-ledelsen som selvsagt er glad for litt ro rundt A-laget etter en turbulent periode. Bjørn-Tore Hansen sier det er viktig med arbeidsro, uten at han vil gå ut og bekrefte hvor lenge Cato blir i jobben.

Det som sannsynligvis kommer til å skje nå er at mens Glimts A-lag ledet av Cato får konsentrere seg om å gjøre det best mulig i fem seriekamper, så må Tom-Kåre Staurvik skrive den trener ll-oppgaven han er nødt til å ha levert, og fått godkjent, før han kan gis jobben som hovedtrener på Adecco-nivået. NFF har ikke vært villig til å gi dispensasjon, så her er det nok bare for godeste Tom-Kåre å få ut fingeren.

Så kan man selvsagt spørre seg om Glimt-ledelsen tør foreta enda et trenerskifte i år dersom laget skulle prestere godt de neste fem kampene. Mye tyder på at den viljen er sterk, og at Tom-Kåre er den prioriterte trenerkandidaten for «Nye Glimt» i årene som kommer. Hvis han får godkjent oppgaven sin, da.

Nordlandsglimt ikke i gang

Som mange husker skal det nystiftede aksjeselskapet Nordlandsglimt spille en sentral rolle når «Nye Glimt» skal bygges opp. Dette selskapet skal eie alle Glimtspillerne, og også finansiere nye kjøp og (forhåpentligvis) tjene penger på salg av spillere. Selskapet ble stiftet i slutten av feburar, men fortsatt gjenstår det formaliteter som gjør at Nordlandsglimt ennå ikke er kommet i gang. Formaliteten det handler om er visstnok den endelige avtalen med kommunen om kjøp av Aspmyra, uten at den avtalen skal være i fare på noen måte.

Pavel Londak

Glimts førstekeeper Pavel Londak har vært lånt ut til en tyrkisk klubb de siste månedene. Han er ferdig i Tyrkia onsdag, og vender etter planen tilbake til Bodø. Men han kan ikke spille for Glimt før tidligst når overgangsvinduet åpner 1. august.

7 kommentarer

 1. Du skriver veldig bra om Glimt og gir mye relevant informasjon, som vi som følger Glimt tørster etter. Jeg tror også at du i mange saker representerer den jevne Glimt-tilhenger sine synspunkter og du stiller spørsmålene som må stilles. I en tid der an skriver svært lite om Glimt på nett og generelt er lite kritiske tror jeg faktisk det at bloggen din har potensial til å få veldig mange lesere. For oss som ikke bor i salten er faktisk dette en av få kilder til oppdatert informasjon om de viktige spørsmålene rundt Glimt. Om jeg skal etterspørre noe så er det litt hyppigere oppdateringer.

 2. Hei Bjarne Martinsen, og takk for din kommentar og hyggelige tilbakemelding!
  Skal love deg hyppigere oppdateringer fra om la oss si ca halvannen uke.

  Mvh Børre 🙂

 3. Hiver meg på hyllingen av bloggen! Veldig bra kilde til informasjon for oss ekspats som ikke lengre bor i Nordland. Spesielt når det skjer litt ekstra og avisene ikke henger med, så kommer du med sårt ønsket info 🙂

  Skjønner at du har stor tro på Tom-Kåre, så forventer ikke at du skal være enig, men er det ikke litt få som stiller spørsmålstegn om han er erfaren nok? Han har jo ikke annen erfaring enn 2. div med Harstad, har han? Ikke at det betyr at han ikke kan være en god trener, men det er jo litt risiko forbundet med en slik ansettelse.

  Jeg er jo som nevnt stor fan av Cato, og han har vel mer trenererfaring enn alle Glimt-trenere som er blitt ansatt (da de ble ansatt) siden siste runde med Øystein Gåre? Flott at han får arbeidsro til sommerpausen, men håper Glimt ikke har det for travelt med å finne en permanent løsning.

 4. Hei Jørn, og takk for gode ord.

  Jeg har stor tro på Tom-Kåre rett og slett fordi jeg mener han er et topptrener-talent utenom det vanlige. Har sett ham in action og snakket masse fotball med ham – sikkert derfor. Når det kommer til argumentet om erfaring, så var det lite snakk om det når Trond Sollied fikk «gå seg til» som blodfersk trener i Glimt i 92/93. Kanskje Glimt nok en gang kan være klubben hvor en topptrener kan få utvikle seg?

  Dette betyr ikke at jeg IKKE har tro på Cato. Hvis Glimt virkelig har et valg her, og det tror jeg, ville jeg valgt Tom-Kåre. 🙂

 5. Dine forsikringer roer meg. Heller fortsatt mot Cato, men nå kjenner jeg ikke Tom-Kåre i det hele tatt. Trond Sollied er jo et kjempeeksempel på at det går an. Ola Haldorsen et eksempel på at det er forbundet med risiko. Uanett er det viktigste at vi får flere 2008-sesonger fremover, og færre 2010-sesonger 🙂

 6. At Eidissen & Co sto bak Stigs comeback, var ikke akkurat overraskende nytt. Den som har fulgt med i Glimt-kulissene de siste tre årene, kunne lett resonnere seg fram til det. Hvem husker ikke Benn Eidissens ultimatum ved overgangen mellom sesongene 2009 og 2010? «Jeg sponser forlenget kontrakt for Stig Johansen! Betingelsen er at dere kvitter dere med Thiago Martins!» At klubben hadde en forpliktelse overfor Martins, i form av kontrakt signert av Eidissen selv, ga vel han blaffen i. Jeg viser også til denne kommentaren fra den gamle nettavisen din, ab24.no, som du har flyttet over til bloggen: https://www.arntzen.info/2009/01/benns-triste-sorti/

  Jeg er glad for å ha Stig tilbake i troppen. Hadde en prat med ham på søndag, og med den innstillinga han har til sin rolle i laget, tror jeg det vil bli bra.

  Men jeg er bekymret for at folk som Benn Eidissen kan sitte på utsida av klubben og trekke i tråder. Klubben er så lutfattig at enhver med penger kan forlange å få ta avgjørelser. Styret blir kun en formalitet.

  Spørsmålet om hovedtrener burde være simpelt. Et hovedmål for FK Bodø/Glimt på lang sikt må være å kunne stå på egne bein økonomisk. Når man har en dugelig trener, beholder man den treneren, i stedet for å forfremme en annen person som KANSKJE kan gjøre en enda bedre jobb. Tom Kåre Staurvik er, så vidt jeg vet, ansatt som spillerutvikler. La ham fortsette med det, skrive oppgaven sin og samtidig utvikle seg selv. Han har hittil ikke bevist noe som helst som Adecco-trener. Det har faktisk Cato Hansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *