Viktig ekstraordinært årsmøte

Bodø/Glimt inviterer til ekstraordinært årsmøte fredag 24. juni. Én sak på dagsorden: Nytt styremedlem.

Når svært så omtalte bedrifter og klubber ser seg nødt til å innkalle til ekstraordinært årsmøte, pleier jo det normalt å være litt dramatikk. I dette tilfellet er det helt udramatisk, men fortsatt veldig viktig: klubben skal få nytt styremedlem som samtidig er ungdomsleder i klubben.

Mistet motivasjonen

Kjell Giæver har vært styremedlem og ungdomsleder siden årsmøtet i februar 2009. Under hans ledelse har ungdomsavdelingen vært godt ivaretatt, ikke minst økonomisk. For en måneds tid siden bestemte hans sønn seg for å slutte i Glimt, og Kjell ga beskjed om at med den beskjeden forsvant hans motivasjon til fortsatt bruke masse tid på klubben.

Som ny ungdomsleder foreslås Rune Jensen (51). Han er allerede engasjert i ungdomsavdelingen som trener for sønnens lag sammen med Ola Haldorsen, og har dessuten gjennom mange, mange år vært en støttespiller for klubben i større og mindre grad.

Innkalling til ekstraordinært årsmøte i Bodø/Glimt juni 2011
Bodø/Glimt skal velge nytt styremedlem på ekstraordinært årsmøte 24. juni 2011.

Flytte de beste

Rune Jensen er nær venn av Glimts administrasjonssjef Tor Ove Falch, og akkurat dette forholdet kan kanskje by på noen utfordringer. Ikke fordi det foreligger noen slags tvilsomme koblinger, men fordi Tor Ove ved flere anledninger har talt for å flytte elitelagene i ungdomsavdelingen organisatorisk, og la dem styres av administrasjon/A-lagsmiljøet.

Dette er svært omstridt, og mange i ungdomsavdelingen spør seg nå om den nye ungdomslederen kommer til å jobbe for en slik endring.

Uansett blir Rune Jensen nytt styremedlem i Glimt, og med ham som leder er jeg sikker på at ungdomsavdelingen kommer til å bli fornuftig og godt drevet. Så vil jeg samtidig bare si at jeg personlig håper ungdomsavdelingen ikke blir delt, slik Tor Oves forslag innebærer, gitt at jeg har forstått dette riktig.

3 kommentarer

 1. Her dukker det jo opp nye spørsmål:

  1) Hvor fant du den invitasjonen?
  FK Bodø/Glimt med sin eminente nye nettside har ikke funnet det bryet verd å legge ut nyheten der, selv om det vel hadde vært naturlig, sett ut fra at man kun har 14 dager på seg. Beskjed over e-mail har heller ikke kommet.

  2) Én pappa gir seg, en annen pappa overtar.
  Det gjør meg meget betenkt at dagens idrettsklubber i så stor grad drives av mammaer og pappaer. Gløder vi ikke lenger for selve klubben? Er det ikke lenger noen som er i stand til å se at det arbeidet de gjør, er av stor verdi, uavhengig av hva egen sønn eller datter driver med?
  Før man velger Rune Jensen, må man i hvert fall ha det på plass: Hva er hans motivasjon for å jobbe med de unge i FK Bodø/Glimt? Sønnen eller klubben? Om han som Giæver svarer «sønnen», bør man finne en annen kandidat til vervet.

  Hva angår vennskapet med Tor Ove Falch – det er knapt til å unngå at folk med sterk Glimt-tilknytning er venner i en liten by som Bodø. Venner eller fiender, avhengig av hva de mener om ting. Fint at disse to er venner, da.

 2. Innkallingen ligger på Glimt.no, nede til høyre på forsiden. Har ihvertfall ligget der siden onsdag inneværende uke.

 3. OK. Jeg så den nå. Kritikken trekkes delvis tilbake. Jeg forstår fremdeles ikke hvorfor innkallinga ikke fikk en vanlig sak i tillegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *