– Vi har egentlig ikke hatt noen målsettingsdebatt

Glimt-trener Cato Hansen har et avslappet forhold til om klubben tar steget fra Adecco til Tippeligaen i år. – Fortsatt er det mulig å klare det, men om vi vil er en annen sak, sier Hansen.

Til tross for tapet mot Løv-Ham på Aspmyra sist søndag har Cato Hansen hatt en veldig heldig hånd med Bodø/Glimt siden han overtok hovedansvaret etter Kåre Ingebrigtsen i mai. Jeg fikk lov å stille Glimts sportslige sjef noen spørsmål på en travel fredag.

Og mest overrasket ble jeg kanskje over svaret på dette spørsmålet:

Glimt-trener Cato Hansen har et avslappet forhold til opprykk i år, men opptrer engasjert på sidelinja under kampene. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.
Glimt-trener Cato Hansen har et avslappet forhold til opprykk i år, men opptrer engasjert på sidelinja under kampene. Foto: Per-Inge Thorud Johnsen.

– Anser du opprykk som mulig nå eller føler du at løpet snart er kjørt?

– Fortsatt er det mulig å klare det, men om VIL er en annen ting. Jeg har et avslappet forhold til opprykk, og vi har vel egentlig ikke hatt en skikkelig målsettingsdebatt i klubben ut over det som er sagt av styret, nemlig at Glimt skal være blant de 20 beste lagene i Norge. Men om opprykk ikke er noe vi snakker mye om, så er det ikke tvil om at spillerne har godt av å spille mange kamper som virkelig betyr noe. Og de kampene har vi jo en del av, i hvert fall så lenge det er teoretisk mulig å rykke opp. Men dette er altså ikke viktig for meg akkurat nå. I løpet av et par år bør det imidlertid være duket for retur til Tippeligaen. Jeg tror det er viktig at folk husker at det ikke er lenge siden hele klubbens eksistens var i fare. Det er gjort en kjempejobb på mange områder, og i sommer har vi faktisk klart å reorganisere spillerstallen på en sånn måte at lønnsutgiftene er gått betydelig ned uten at kvaliteten på laget er redusert. Godt gjort, synes i hvert fall Bjørn Tore (Glimt-direktøren) og jeg, sier Cato med et smil.

– Føler du nå at Glimt per september 2011 er «DITT» Glimt eller ligger det fortsatt mye fra Kåres periode i bunn?

– Nå føler jeg at jeg har fått satt mitt preg på Glimt anno 2011. Nå skal det sies at det fotballmessig ikke er de helt store forskjellene på Kåre og meg. Men vi er nok litt forskjellig i måten vi håndterer forskjellige saker på. I bunn ligger forresten verken Kåre eller meg, men Glimt-filosofien som vi selvsagt forholder oss til.

– Innledningsvis etter at du overtok mente jeg å se en trener som var mer aktiv og som foretok flere tidlige bytter/grep. I det siste har jeg ikke samme inntrykket. Tar jeg feil?

– Ja, jeg tror du tar feil. Innledningsvis var det mye mer å gripe fatt i for meg som ny ansvarlig trener. Etter hvert går ting mer på skinner, og jeg behøver ikke ta så mange grep og gjøre så mange endringer som jeg måtte i de første kampene. Men jeg lever meg veldig inn i kampene, og klarer ikke sitte stille. Det tror jeg kommer av at det ikke er så lenge siden jeg selv var ute der som spiller.

– Hører du noe om Glimts sportslige planer og ambisjoner for 2012?

– Ja, jeg er absolutt med på diskusjoner og planer for 2012-sesongen selv om det, som kjent, ikke er klart hvem som skal være hovedtrener i klubben neste år. Vi diskuterer mye hvilke type spillere vi skal se etter, hvordan vi skal komponere en god og balansert spillerstall. Vi må ha en fin balanse mellom sultne, unge talenter, fortsatt sultne, men litt mer drevne 25-åringer og kanskje noen durkdrevne rutinerte spillere rundt 30 år. Balanse er viktig!

– Hvordan reagerte du da Jim Johansen forlot banen som en slags enmanns protestbevegelse på 3-0 mot Hødd?

– Vel, jeg har ikke så lyst til å snakke så mye om enkeltspillere ut over å love at dette er noe vi selvsagt tar tak i. Det var, for å si det sånn, en grunn til at Jim ikke startet den neste kampen. Jeg har også, som dere som følger oss fra tibunen, merket meg at vi har noen spillere som har vært i overkant fokusert på dommeravgjørelser og ellers ikke vist en oppførsel som høver seg en A-lagsspiller i Glimt. Og igjen: Dette tar vi tak i. Jeg er som trener skrudd sammen sånn at jeg i første omgang mener spillergruppa selv må ta tak og reagere. Dersom ikke det nytter, så får vi andre ta grep. Jeg føler vi kontroll på dette nå, sier Cato Hansen.

Glimt spiller borte mot Nybergsund søndag kl. 1600.

1 kommentar

  1. Herlig å se at du stiller spørsmål som vi supportere faktisk lurer veldig på! Det er skuffende å lese at opprykket ikke er en prioritet, når det er førsteprioritert å gi alt for de fleste supportere.. Skulle ønske Glimt kunne være mer åpne om hvorfor de ikke vil. Tror de at vi beholder og utvikler de talentfulle ungguttene helt til et nytt 93-lag er klart? Det beviste vel salget av Berntsen og Konradsen og Johansens overganger at ikke er en mulighet lenger..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *