Glimt + Sparebank1 Nord-Norge = sant

Nordlandsbankens dager som generalsponsor for Bodø/Glimt er over. Neste sesong blir det Sparebank1 Nord-Norges logo som pryder Glimt-draktene.

I følge pålitelige kilder gjenstår det kun en underskrift og en pressekonferanse i dag kl 1300 før avtalen mellom Bodø/Glimt og Sparebanken1 Nord-Norge er et faktum.

Dermed er et snart 40 år langt forhold mellom Bodø/Glimt og Nordlandsbanken snart over.

DnB/Nordlandsbanken ønsket å fortsette samarbeidet, men tilbudet fra dem var såpass mye dårligere enn hva Sparebank1 Nord-Norge kom med. Avtalen som går ut ved årsskiftet ga klubben rundt 3,5 millioner kroner i året. Det nye tilbudet fra DnB/Nordlandsbanken var vesentlig lavere enn dette. Sparebank1 Nord-Norge betaler Glimt drøyt 4 millioner kroner i året.

Jeg har tidligere skrevet om Glimt og banker i denne bloggposten.

4 kommentarer

 1. Synes dette er helt greit. Sparebank1 har gitt svært mye til TIL opp gjennom årene og er nok på sikt villig til å bli en stabil og god sponsor. Det er jo gamle Bodø Sparebank eller Sparebanken Nordland som kommer tilbake og satser friskt i Bodø.

  Vi har mye å takke Nordlandsbanken for, men DNB får nok svi på sikt for at de ikke er villig til å bla opp penga for å beholde sin markedsposisjon. Kanskje hadde det vært like greit om Nordlandsbanken hadde akseptert oppkjøpet fra Sparebank1 for noen år tilbake siden. Da hadde i alle fall banken fortsatt vært nordnorsk.

 2. Nordlandsbanken har jo mange ganger vært som et kassakontor for Bodø/Glimt, og berget klubben ut av utallige kriser, noen virkelig alvorlige sådanne.

  Jeg er helt sikker på at NB har betalt mye mer for sitt engasjement i klubben enn hva som kan forsvares eller forklares forretningsmessig.

  Så spørs det da om Glimt klarer å holde orden på økonomien fremover. Jeg kan ikke tenke meg at den nye sponsoren vil være like raus.

  Men uansett er dette en fin avtale for Glimt i dagens situasjon, forutsatt at den inneholder noe mer enn 4,2 mill i året i tilfelle opprykk.

  🙂

  1. Jeg tror nok det er mange flere spørsmålstegn ved NBs forhold til klubben de 10 siste årene enn det som vises. Spørsmålstegn som f.eks. det faktum at B/G opprinnelig ikke hadde noen forpliktelser i Aspmyra, og som var hele poenget da utbyggingen startet. Likevel ble Aspmyra det som truet klubbens økonomiske eksistens.

 3. Dette var en gledelig nyhet. Litt vemodig at NB er ute etter 40 år som støttespiller (må være rekord i Norge?), men gledelig at min gamle sparebank er blitt hovedsponsor. Skal vurdere å bytte bank!

  Jeg har tidligere vært litt bekymret for draktreklamen på glimtdrakten. Løsningen med svart tekst/logo er lovende, og med litt justering blir dette bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *