Service er saken

God service er flott å oppleve, men dårlig service gjør sterkere inntrykk. Jeg har opplevd begge deler i Bodø den siste tiden.

Maten på restaurant Smak snakkes det veldig mye positivt om, og det er vel fortjent. Men det som virkelig gjør at en kveld på denne restauranten er noe helt ut over det vanlige, ikke bare i bodømålestokk, er nivået på servicen.

Det er fantastisk å oppleve servitører som har skjønt betydningen av den jobben de gjør. De tar vare på deg som gjest fra du kommer til du går uten å virke påtrengende eller overivrig. De informerer stolt og kunnskapsrikt om både mat og vin, og beholder det gode humøret gjennom hele kvelden. Det høres så selvsagt ut, men er det dessverre ikke. Hvor mange restaurantopplevelser har ikke blitt ødelagt av slurvete, uoppmerksomme og uinteresserte servitører?

Det Smak-servitørene gjør er å yte service som får gjestene til og stortrives og gir dem lyst til å komme tilbake. Den mest opplagte vinn-vinn-situasjonen, ikke sant? Vi er jo sånn vi mennesker at vi liker å bli behandlet med respekt, og det er jo det service i bunn og grunn handler om, ved siden av at servicenivået avgjør om forretningen overlever eller ikke.

God service burde med andre ord være en selvfølge, men slik er det ikke.

Om det er slik at vi blir glade og fornøyde når vi opplever god service og respektfull behandling, så blir vi i enda større grad preget når vi får dårlig service. Dårlig service gjør rett og slett sterkere inntrykk enn god, og det burde jo i seg selv motivere alle bedriftsledere til å stresse et høyt servicenivå i deres virksomhet.

Min dårlige opplevelse fikk jeg på Komplett Fritids butikkutsalg i Tollbugata. Det tok 14 dager fra jeg leverte inn en bukse for opplegging til den kunne hentes og i mellomtiden måtte jeg både ringe og møte opp personlig nok en gang før den ble sendt til sying – 12 dager etter at den ble levert inn. De tre-fire forskjellige ekspeditørene jeg måtte forholde meg til for å få denne nokså enkle oppgaven gjennomført, er sikkert hyggelige folk, men de ga meg en opplevelse som jeg kommer til å huske lenger enn levetiden på den Bergans-buksen som her var i fokus for meg, om enn ikke særlig interessant for Komplett Fritid.

Servicenivået vil etter noe tid skille vinnere fra tapere. Det gjelder selvsagt over alt, ikke bare i restaurantbransjen eller i varehandelen. Kanskje litt synd at dårlige inntrykk er noe vi husker lenger enn gode, men sånn er det bare og det gjør at fokus på god service er helt nødvendig, hele tiden.

God service er god business.

5 kommentarer

 1. Bra blogg!
  Jeg er heller ikke i tvil om at det er den dårlige opplevelsen som henger lengst igjen i minnet.
  Når det gjelder Løvold har jeg også hatt noen rare opplevelser i butikken i Tollbugata. Det virker på meg som om de som jobber der ofte er opptatt av å prate mer med hverandre enn med kundene.
  En gang ble jeg stående lenge å vente mens de ansatte diskuterte noe i et glassbur bak kassa.
  Jaja.
  🙂

 2. Service er viktig og det er egentlig en selvfølge. I Bodø virker det som at mange utesteder ikke gidder yte service fordi folk kommer likevel.
  Komplett Fritid vet jeg lite om annet enn at det er dyrt der. Kanskje ikke på nett, men i butikk.

  Heidi

 3. Dersom du opplever dårlig service så må da bare la være å gå tilbake. Problemet i Bodø er at dette er en liten landsby med få reelle valg. Og det er synd, men sant.

 4. Jeg husker alltid god service lenger enn dårlig. Grunnen er enkel: Får jeg god service og blir behandlet godt, går jeg tilbake gang på gang. Ellers glemmer jeg at jeg har vært der, og sletter bedriften fra minnet mitt over mulige bedrifter å benytte. Jeg går aldri tilbake. Og jeg benytter anledningen til å klage til andre, hvis de spør. Men jeg er raskt ute og anbefaler plasser jeg trives, og sier fra om slike helt uoppfordret. Dette fordi jeg har valgt å gjøre det slik, og har et bevisst forhold til kundeservice.

 5. Var innom City Nord i dag, skulle ett kjapt ærend i en av butikkene der. Butikken hadde 3 synlige ansatte, men kun en stod i kassen og ekspederte. Hadde ekstremt lyst å lire av meg en glose eller to til hun som stod ved siden av kassen og puslet (somlet) med å rulle opp pyntebånd istedenfor å hjelpe til med å ta unna kjempekøen. Gjett om jeg ble fristet til å bruke mere penger der…. Jeg snur og går om jeg ikke blir betjent innen rimelighetens tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *