– Jævla partysvenske!

Erlend Robertsen både kjeftet og bøllet på seg et rødt kort i b-lagskamp på stillingen 8-2 til Glimt. Han må stå over søndagens kamp. Men dette er slett ikke den eneste idiotiske oppførselen en Glimt-spiller har vist oss så langt i år. Hva gjør Glimt med sånn oppførsel?

Vi har sett Papa «Badou» filme seg til kort, Vieux Sané somle seg til kort, og nå altså fått oppleve en usympatisk versjon av Erlend Robertsen trygle om rødt kort i en betydningsløs b-lagskamp som allerede var avgjort da han fant det helt greit å ta tilnærmet kvelertak på motspiller og skjelle ut den svenske dommeren som tillot seg å reagere.

– Jævla partyvenske, var den mildeste delen av Robertsens verbale utfall mot den svenske dommeren som ledet kampen mot Lofoten. Alle de tre nevnte spillerne har pådratt seg komplett uforståelige kort som setter laget og klubben i problemer.

Det er Bodø/Glimt som klubb som setter standarden for hvordan de ansatte skal oppføre seg. Det er Bodø/Glimt som klubb som har ansvaret for at spillerne gjennomfører kamper og offentlige opptredener på en måte som gjør tilhengerne og medlemmene stolte av de fremste representantene. Så når vi blir flaue av filmingen, somlingen og hodeløsheten tar vi det for gitt at ledelsen i klubben reagerer.Cato Hansen forteller at de har jobbet en del med disse problemene, men de innser at mer arbeid gjenstår. Han er klar på at det kan handle litt om kulturforskjeller når det gjelder Badou og Sané, men når det gjelder Robertsen ønsker han ikke mer støy enn hva denne våren allerede har ført til rundt vesterålingen.

De fleste som følger Glimt husker vel at unggutten ble jaget hjem fra trening etter å ha kranglet med trener Tom-Kåre Staurvik. Etter den episoden måtte Robertsen be trenerne om unnskylding, og siden har det jo gått greit helt til b-lagskampen sist tirsdag. Selv om Cato Hansen ikke ønsker å komme med detaljer rundt hvordan han og klubbledelsen reagerer, vet jeg at Erlend Robertsen fikk en intern reaksjon etterpå.

– Nå får han gjenvinne både vår og lagkameratenes respekt på treningsfeltet, sier Cato.

Greit nok det, men Robertsen, Badou og Sané må også gjenvinne respekten til resten av klubben og publikum, og her ligger mye av utfordringen for Glimt som klubb. Vi som er glad i Bodø/Glimt vil ikke sitte skamfulle på tribunen og se på filming eller annen usportslighet. Vil vi se spillere som jobber for klubb og drakt. Vi godtar gjerne et gult kort, sogar et rødt, i et heftig forsøkt på å gjenvinne ballen eller takle en motstander i scoringsposisjon.Men vi vil ikke ha spillere som ruller rundt på banen i dødsangst uten å ha vært borti en motstander, eller surrer rundt i en slags oppfatning av at de er Guds gave til fotballen og forventer å bli behandlet deretter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *