Er bodøfolk lei av Glimt?

Bodø/Glimt leverer fotball på godt nivå, men publikum er ikke spesielt interessert. Kanskje Bodø ikke er den fotballbyen vi har tatt den for å være?

Da Tromsø besøkte Nordlandshallen i vinter sa Per Mathias Høgmo at det oser fotballkultur av Bodø og at kulturen står sterkere her enn i Tromsø. Siden den gang har Glimt spilt fire hjemmekamper, vunnet dem alle og scoret 12 mål.

Likevel har et ikke vært mer enn maksimalt rundt 1600 tilskuere på Aspmyra på den best besøkte kampen i år. (Her snakker vi om fysisk oppmøte, ikke antall solgte billetter som er hva klubben oppgir som tilskuertall.)

Dette må selvsagt bekymre klubbledelsen. Det bekymrer i alle fall meg kraftig. For hva er det egentlig som kan forklare den manglende interessen for Bodø/Glimt i 2012?

Trenden nasjonalt og internasjonalt er nedgang i tilskuertall på fotballkamper, så litt av forklaringen ligger åpenbart der.

Også Glimt får merke en dalende interesse for å se fotballkamper på stadion. Denne trenden skyldes sannsynligvis en kombinasjon av TV-sendte kamper og rett og slett for mye fotball.

Men nedgangen i antall tilskuere på Aspmyra er mye større enn at den kan forklares av denne trenden alene.

Kanskje folk i Bodø ikke er så glad i Glimt lenger? Kanskje den snuoperasjonen som ble gjennomført, og all støyen rundt nesten-konkursen, gjorde folk trøtte på hele klubben? Vender publikum ryggen til Glimt?

Hva har Glimt gjennomført av tiltak for å trekke folk til stadion eller skape entusiasme rundt klubben? Sportslig sett er det åpenbart at mye er gjort riktig, og som nevnt presterer A-laget god fotball.

Det er underholdene på Aspmyra i år. Men jeg tror dessverre ikke det rekker med gode kamper alene for å få tilskuertallet opp på et anstendig nivå.

Engasjementet rundt Bodø/Glimt er åpenbart ikke det samme som det har vært, og det kreves hardt arbeid på flere plan for å gjenskape det.

Kanskje folk kan gjøre en innsats rett og slett ved å komme med forslag til klubben om hva som kan gjøres for å få opp Glimt-stemningen og bypatriotismen? Spillerne har vist at de fortjener flere supportere på kampene, og sportslig sett tror jeg klubben har noe stort på gang igjen.

Men hva nytter det med sportslig suksess om ingen er interessert? Vi må få Glimt tilbake der klubben hører hjemme, nemlig som en Bodø-ambassadør vi alle er veldig stolte av.

Akkurat nå virker det ikke som om folk bryr seg, og det er trist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *