Det må bli Tom-Kåre

Bodø/Glimts A-lagstrener i 2013 bør hete Tom-Kåre Staurvik. Sånn er det med den saken.

Det kan kanskje virke som et merkelig tidspunkt å lansere Tom-Kåre Staurvik som hovedtrener for neste sesong, men timingen er slett ikke tilfeldig. Bodø/Glimts ledelse har nemlig nylig tatt noen grep når det gjelder trenersituasjonen etter denne sesongen, og jeg vil forsikre meg om at de har Tom-Kåre som et åpenbart alternativ når de skal vurdere eksterne kandidater opp mot hva som finnes i klubben allerede.

Jeg ser jo at dette kan fortone seg som litt av en retorisk u-sving ettersom jeg på denne plass har kritisert trenereksperimentet i Glimt og inkludert begge trenerne i kritikken. Men, siden er jeg blitt gjort oppmerksom på hvordan maktbalansen egentlig har vært. Faktum er at årets noe skuffende sesong prestasjonsmessig og resultatmessig er Cato Hansens ansvar. Han har vært hovedtrener, ikke bare i navnet, men i gavnet. Det er Cato som har ansvaret for svak planlegging og ditto oppfølging. Det er Cato som har tatt ut hvert eneste lag i hver eneste kamp, og også bestemt hvem som skal byttes inn/ut og når innbyttene skal skje. Catos svakheter som trener på dette nivået er kommet tydelig fram i løpet av oppkjøringen til og gjennomføringen av sesongen.

Det er styret i Glimt nå veldig klar over, og de er derfor i gang med å finne etterfølgeren. Det vil være blodig urettferdig overfor Tom-Kåre å hevde at trenerduoen har et felles ansvar når 90 prosent av alle avgjørelsene er tatt av hovedtreneren. Tom-Kåre har ganske enkelt ikke fått prøvd seg eller sine ideer, og det bør han få lov til. Fra første trening foran neste sesong. Så hvorfor foreslår jeg ikke at Tom-Kåre bare overtar med en gang? Det vil i så fall være like blodig urettferdig. Han, i likhet med Cato, må få anledning til å prege en tropp og et lag over tid.

Er det helt uproblematisk med Tom-Kåre da? Ett av ankepunktene som brukes mot ham er at han kan være egenrådig og lage masse støy om ting går ham i mot. Hvis årets trenereksperiment har lyktes i noe, så er det i å gjøre Tom-Kåre til en mer ydmyk og tålmodig person. Vi skal ikke mange årene tilbake før han ville gått offentlig ut og kritisert sjefen høylytt. Det har ikke skjedd.

Jeg vet at de alternativene som Glimt vurderer i disse dager kommer til å koste flesk. Ja, vi snakker en trenerlønn som er mye mer enn hva Cato og Tom-Kåre tjener til sammen. Mitt forslag er at man lar Tom-Kåre få det sportslige hovedansvaret for A-laget, gir ham et støtteapparat (analyse/fysisk trening) rundt seg og dessuten bruker de ressursene som finnes på Aspmyra til kartleggingsarbeidet som må til for å hente nye spillere til klubben.

Da tror jeg vi får se Glimt spille som vi ønsker de skal spille, en engasjert og tydelig sjef og mer trøkk i og rundt laget. I sannhet mangelvare denne sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *