Dette er gulfargen Glimt ikke vil se

«Bodø/Glimt e laget. Gule flagg i vind» hører du fra supporterne. Men det er én gulfarge selv ikke de helgule ønsker å se. Dessverre er sjansen absolutt til stede for at nettopp den uønskede gulfargen må males på selveste Grønnlosjen på Aspmyra enten i høst eller etter årsskiftet.

Dette handler selvsagt om økonomi. Glimt er nå den klubben som har vært lengst i NFFs grønne sone. I gledesrusen over å ha fått en kritisk dårlig økonomi under kontroll og sågar vel plassert i den grønne sone, fikk en losje på Aspmyra grønne vegger. Meldingen var klar: Endres vurderingen av lisensnemnda, skal fargen på veggene endres tilsvarende. Det er tre aktuelle farger: Grønn, gul og rød.

I helgen legger Glimt-ledelsen siste hånd på det regnskapet som skal sendes inn til lisensnemnda på mandag. Det handler om klubbens økonomiske situasjon ved utgangen av første halvår. I skrivende stund er det ikke helt sikkert om regnskapet går i null, om det blir et lite underskudd eller om det blir et lite overskudd. Sannsynligvis det siste, men det er uansett ikke snakk om store summer den ene eller den andre veien.

Problemet er at det ser betydelig vanskeligere ut for siste halvår. Mulighetene for ekstraordinære inntekter er små etter cup-exit og ingen salg. Som tidligere nevnt i denne spalten kunne Glimt hatt en helt annen økonomi om de hadde takket ja til et millionbud på Sané. Sportslig sett er den vurderingen lett å forsvare der den måtte tas etter mange tap på rad.

Økonomisk sett er avgjørelsen selvsagt dristig, kanskje spesielt med tanke på at klubben har forpliktet seg til ikke å drive med underskudd. (Det skal i parentes nevnes at Glimt er blitt potte tett på summer, og det er bra for dem, kjedelig for oss som skriver om klubben. Men jeg vet det er snakk om et sted mellom fem og 10 millioner kroner – litt av en sum å si nei til, men det kan meget vel vise seg at den avgjørelsen var klok.)

Med små muligheter til å hente inn ekstra inntekter i løpet av høsten, frykter man at det regnskapet som må legges fram etter hele 2014-sesongen kan vise underskudd med påfølgende ny veggmaling. Men rent praktisk må jo mindre inntekter enn utgifter bety at klubben tvinges til å vente med å tilby mange de ansatte (ikke spillere) nye kontrakter og at man er nødt til å styre driften knallhardt.

Det som også følger av den økonomiske utviklingen i klubben er at Glimt er nødt til å selge en eller to spillere i vinterens overgangsvindu som åpnes 1. januar. Får klubben et bud da, forhåpentligvis i nærheten av det som ble avvist i sommer, ser det straks bedre ut. Men dette er jo høyst usikkert og derfor er det ikke lenger anledning til å budsjettere med «spillersalg».

Mitt råd til Glimt-ledelsen er å forsøke å finne ut hvorfor det ikke kommer flere folk på hjemmekampene. Artig med laksemiddag, men hovedproduktet, Glimts A-lag mot de andre topplagene i Norge, engasjerer skuffende få. Hvorfor er det sånn? Det burde Glimt søke hjelp for å finne ut av før Grønnlosjen ikke bare får en uønsket gulfarge, men må males rød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *