Hvilke nye spillere trenger Glimt?

Bare den siste uka har lillebror Tromsø IL signert to nye spillere og hentet Sigurd Rushfeldt tilbake i trenerteamet. Fra Glimt hører vi ingenting, uten at DET behøver være noe dårlig tegn, slett ikke.

Men vi må vel likevel innrømme at utålmodigheten sniker seg innpå.

Utgangspunktet for Jan Halvor Halvorsen og Glimts jakt på nye spillere er sikkert velkjent for de fleste av ANs lesere.

Å betale overgangspenger for nye spillere, altså kjøpe, er ikke aktuelt før noen av dagens spillere er solgt og Nordlandsglimt har fått penger inn som kan brukes.

Alle vet at de to spillerne klubben har størst forhåpninger om å få solgt er de to som har vært klart best de to siste sesongene, nemlig Badou og Sane.

Interessen er der, men foreløpig har den ikke vært stor nok til å få i gang forhandlinger.

Men klubben behøver ikke vente på et salg for å hente inn en ny spiller eller kanskje to.

Med en slanket stall er det lønnsmidler å bruke. I høst har jo både Viljar Nordberg, Thomas Båtnes Braaten, Vegard Båtnes Braaten, Dane Richards og Daniel Berntsen forsvunnet.

Dermed kan Jan Halvor signere bosmanspiller(e) om den/de rette skulle dukke opp. Og ingen behøver tvile på at det jobbes hardt med å få tak i nettopp en eller flere passende spillere som står uten kontrakt fra januar av.

Den godeste Jan Halvor holder kortene sine svært tett til brystet av helt forståelige grunner:

Så snart det blir kjent at Glimt er interessert i en spiller, kan du være trygg på at noen andre kaster seg på i kampen om vedkommende. Det skjedde blant annet da Glimt jaktet Fredrik Brustad, men fikk hele overgangen forkludret da andre oppdaget hva som var på gang.

Derfor holdes de fleste av oss som snoker etter navn på aktuelle nye spillere på trygg avstand, og det er selvsagt greit nok.

Så hva trenger Glimt?

Her er det selvsagt delte meninger.

Min «topp 3»-liste over forsterkninger ser slik ut – i prioritert rekkefølge:

1. Ny midtstopper. En sjef. En type som tar kommandoen og som liker å få det som han vil. Kanskje en kombinasjon av Trond Sollied og Cato Hansen?

2. Ny høyreving. En rask og moderne vingtype med stor vilje til også å ta defensive tak.

3. Ny spiss. Et godt alternativ til Ibba. Ibba var, etter min mening, blant Glimts tre beste spillere i 2014, men det er viktig å ha en valgmulighet på topp.

Det er bare å ønske Glimt og Jan Halvor lykke til i jakten på forsterkninger.