Londak: – Gå på apoteket om du trenger nervemedisin

Bodø/Glimts Pavel Londak var ikke nådig med fotballmamma Synne Høyforsslett Bjørbæk på Facebook etter reaksjoner under forrige helgs turnering i Nordlandshallen. Han anbefalte nervemedisin og ba om mindre hysteri.

Helgens turnering i Nordlandshallen inneholdt ikke bare glede og fotballgøy. Mange reagerte på enkelte voksnes alvor selv overfor de yngste spillerne. Glimt-keeper Pavel Londak, som trener 6-åringer i klubben, svarte slik på Facebook en mammas ønske om positive tilbakemeldinger fra sidelinja:

– I apoteket mamma kan finne beroligende hvis det er et problem med nervene. (…) neste gang, vær så snill, uten hysteri

Her er innleggene:

facebook_innsideDet er jo meget vel mulig at Pavel Londak oppfattes som tøffere og strengere enn han er, men dette henger egentlig godt sammen med mye av det tankegodset rundt barnefotball som nå er toneangivende på Aspmyra.

Og det som er ekstra ille er jo at utviklingen som finner sted blant talentutviklerne på Aspmyra ofte har en tendens til å forplante seg til andre klubber og lag. Derfor er det så utrolig viktig å følge med på hvordan flaggskipet i nordlandsfotballen opererer.

I så måte er det jo foruroligende at Synne Høyforsslett Bjørbæk, i denne sammenheng som engasjert fotballmamma, får direkte nedsettende tilbakemeldinger på et ønske om mer fokus på idrettsglede og samhold.

Jeg kan ikke tro annet enn at Glimt-ledelsen, i alle fall utad, kommer til å ta avstand fra en slik kommentar signert klubbens keeperkjempe. Men jeg er mer i tvil om den samme ledelsen skjønner helheten i det som foregår nå, med stadig tidligere topping blant annet.

Nå skal det også sies at det slett ikke bare var i Glimt-lag at voksenalvoret ble veldig tydelig i Nordlandshallen under helgens NorEngros cup.

Men det slår litt ekstra hardt når flaggskipet, i dette tilfellet representert med selveste Pavel Londak som skipper, trår så feil.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *