Årets første Glimt-flause

Et velkjent syn: mange tomme seter på Aspmyra stadion.
Et velkjent syn: mange tomme seter på Aspmyra stadion. Foto: Per Inge Johnsen.

Årets første Glimt-flause er allerede et faktum. Og det er den samme som i fjor. Og året før det igjen. Og året før det.

Sesongen er to serierunder gammel, og det er allerede begått flere tabber på banen. Men den største flausen i Glimt så langt er ikke gjort der. Den er gjort av klubbledelsen. Resultat: For ørtende år på rad kommer det lite folk på Aspmyra og de som kommer får ikke akkurat en opplevelse som selger de neste kampene til
eventuelle nølere.

Egentlig er jeg litt lei av hele greia. Hvert bidige år kommer sesongstarten som en diger overraskelse på de som arrangerer hjemmekampene til Glimt. Lite folk dukker opp på Aspmyra og de som tar turen må ofte stå så lenge i kø for å komme inn at kampen er blitt minst 20 minutter gammel før de sitter på plassene sine.

Inne på stadion må du tilbringe lang tid i køen for å få en dårlig kaffe eller hva du nå måtte ønske i kiosken. Aspmyra-opplevelsen har dessverre ikke utviklet seg merkbart på denne siden av årtusenskiftet.

Millionbutikken Bodø/Glimt bruker massevis av penger på alt mulig, men gjør altså fint lite for å finne ut hva som kan få folk til å komme på Aspmyra eller utvikle produktet «Hjemmekampen». Sånn rent bort sett fra å skylde på folk som ikke kommer. Minner meg om den serieåpningen det selvsagt OGSÅ var elendig kapasitet i billettlukene med den følge at folk ikke slapp inn før langt inn i kampen. Som kommentar til det faktum presterte klubbdirektør Ernst Pedersen å skylde på at folk kom for sent. Denne arrogansen forsvant dessverre ikke idet den gamle direktøren forlot Aspmyra, men lever i beste velgående.

Det er publikum sin skyld. Altså den delen av publikum som velger å bli hjemme, ikke være aspmyrapublikum.

Dette er kjernen i problemet: Bodø/Glimt tror åpenbart at 2962 (tilskuertallet i Molde-kampen) er lite folk og at antallet ikke gjenspeiler den store interessen for klubben. Men det er feil. Dette tallet representerer helt nøyaktig det antallet saltenværinger som er villig til å bruke tid og penger på Glimt akkurat nå.

POTENSIALET kan derimot være større. For å ta ut potensialet må klubben foreta seg noe annet enn å syte og klage over at det kommer lite folk. De må gi oss en god tribuneopplevelse. Og de må sørge for at folk liker klubben, er villige til å engasjere seg.

Få høre litt om hvordan dere har tenkt å gjøre dette da, Glimt!

PS: Frustrasjonen denne gangen ble trigget av intervjuet med arrangementsansvarlig Kent André Aagnes i Bodø Nu. Men han er slett ikke alene om å være den ansvarlige her. DS

Et velkjent syn: mange tomme seter på Aspmyra stadion.
Et velkjent syn: mange tomme seter på Aspmyra stadion. Foto: Per Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *