Bodø er ikke Hjartøy og Hjartøy er ikke Bodø

En hårsår og pompøs ordfører Ole Henrik Hjartøy tåler ikke at folk kritiserer politikken han fører i Bodø. Gudene skal vite at slik kritikk behøves.

Fredag ettermiddag holdt Aps ordførerkandidat i Bodø, Ida Pinnerød, en tale for landsmøtet i Arbeiderpartiet. I den talen påsto Pinnerød at folk i høyrestyrte kommuner rundt om i landet er blitt lei av politikken som føres der. Like lei som mange er av den Høyre/FrP-politikken regjeringen fører for hele landet.

Dette fikk Høyre-ordfører Ole Henrik Hjartøy til å poste følgende på sin Facebook-side:

fb_hjartoy_17042015

Deretter kom media på banen, både AN og Bodø Nu, som begge aksepterte den smått komiske, men likefullt alvorlige feilslutning i ordførerens sutring på Facebook.

For i Ole Henrik Hjartøys verden er Bodø og Høyre/FrP-politikken i byen samme sak. Kritiserer du Høyre/FrP-politikken i Bodø, ja så kritiserer du byen Bodø og oss som bor her.

Dette er en særdeles lite lekker kombinasjon av hårsår og pompøs. Men den ser ut til å ha bred appell blant Høyre-velgerne og journalister i byen. Og pensjonerte valgforskere.

Gudene skal vite at det er gode grunner til å kritisere Høyre og FrP i Bodø. Hver gang jeg kjører Hålogalandsgata og ser de to tomme etasjene der hvor medmennesker med store narkotikaproblemer skulle fått hjelp, tenker jeg at de svakeste og deres pårørende i Bodø sliter.

Nei, gi meg en ordfører som skjønner forskjellen på Bodø og politikken som føres her, en ordfører som tåler politisk debatt uten å tro at kritikk mot politikk er å snakke byen Bodø ned.

Ole Henrik Hjartøys taktikk er å spille den snille godslige borgermestertypen som er blitt selve SYMBOLET på Bodø. Det er et symbol jeg betakker meg for, selv om jeg, selvfølgelig, har respekt for at Hjartøy gjør ordførerjobben som forventet av en høyremann – til beste for de som allerede har mye og vil ha mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *