40 år siden!

I dag (onsdag 22. april) starter årets Norgesmesterskap for Bodø/Glimt. I år er det 40 år siden Bodø/Glimt ble cupmester for første gang og inntok posisjonen blant Norges beste lag og som storebror i nordnorsk fotball.

Forleden fikk jeg hilse på Svein Sørli. Han er mannen helt til venstre i bildet over her – et bilde som er hentet fra Dutte-boka og som ble tatt 26. oktober 1975. Harald Berg ble, for ørtende gang, kåret til banens beste spiller, og det i en kamp som mange mener er den viktigste som er spilt med et nordnorsk lag involvert.

Sørli gikk på linja og husket selvsagt denne cupfinalen svært godt, den var noe helt spesielt for mange flere enn nordlendingene.

I dag starter forhåpentligvis veien til Ullevaal for Bodø/Glimt anno 2015. Hvilken 40-årsmarkering kunne ikke DET blitt?

I 1975 så veien til finale og Kongepokal slik ut:

  • 1. runde: Bodø/Glimt-Kabelvåg 3-0
  • 2. runde: Landsås-Bodø/Glimt 1-7
  • 3. runde: Bodø/Glimt-Tromsø 4-0
  • 5. runde: Skeid-Bodø/Glimt 1-1, 1-3 e. e. o.
  • Kvarfinale: Bodø/Glimt-Viking 2-1
  • Semifinale: Bodø/Glimt-Start 1-0
  • Finale 26. oktober: Bodø/Glimt-Vard 2-0

Det er bare å ønske Glimt lykke til i Kirkenes!

Artig fotballprat forleden med Svein Sørli (th) som gikk på linja da Glimt tok sin, og Nord-Norges, første Kongepokal. Til venstre Arne Scheie som selvsagt var til stede og som også husker kampen svært godt.
Artig fotballprat forleden med Svein Sørli (th) som gikk på linja da Glimt tok sin, og Nord-Norges, første Kongepokal. Til venstre Arne Scheie som selvsagt var til stede på Ullevaal oktobersøndagen i 1975 og som også husker kampen svært godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *