Hva er det Arild EGENTLIG snakker om her?

Arild Berg i Studio Glimt sammen med Trond Olsen og Freddy Toresen (programleder).
Arild Berg i Studio Glimt sammen med Trond Olsen og Freddy Toresen (programleder).

Arild Bergs uttalelser i Studio Glimt et par timer etter seieren over Tromsø brukes nå av mange som selve beviset på følgende påstand: grunnen til at Glimt har spilt to OK kamper på rad skyldes fraværet av hovedtrener Jan Halvor Halvorsen. Kan dette virkelig stemme?

Det var altså rett etter at Glimt hadde tatt årets første seier, på 16. mai mot erkefienden, at Arild Berg gikk høyt på banen i ANs gode etterkampen-magasin Studio Glimt. (OBS: Lenke nederst på siden) Via twitter hadde noen stilt spørsmålet om betydningen av at Aasmund Bjørkan ledet laget alene i Jan Halvors sykefravær.

Den første som fikk svare på dette spørsmålet var Trond Olsen, som gjestet programmet og som sa:

– Jan Halvor har vært på telefon med stort sett alle spillerne. Aasmund har kommet inn og vært positiv med sin måte og inngang til kampene. Han har vært positiv og lyttet litt på oss spillere. Lot oss blant annet spille litt høyere. Men jeg regner med at Jan Halvor og Aasmund har hatt en god dialog seg imellom foran og mellom disse kampene, sa Trond Olsen.

Litt senere fulgte så en meget engasjert Arild Berg opp samme sak med å si:

– Hva gjør man nå i Glimt? Vi har spilt sju dårlige kamper med Jan Halvor som leder, så kommer det to utrolig gode kamper med Aasmund som leder. Håper Glimt er voksen nok og modig nok til å ta ei evaluering. Hør hva spillerne synes. Kanskje vil de ha Jan Halvor tilbake, kanskje vil de ikke det. Ikke vet jeg. Men jeg tror ikke på tilfeldigheter og jeg har sett et HELT annet lag de to siste kampene.

Hadde dette kommet fra en hvilket som helst ”ekspert”, som meg selv for eksempel, ville det ikke vært særlig grunn til å vurdere dette som noe annet enn tabloid synsing eller ett forsøk på å dra et poeng langt, og kanskje lenger enn langt.

Men Arild er jo ikke bare en tidligere toppspiller i Glimt. Han har formodentlig gode kontakter både i garderoben og i ledelsen på Aspmyra. Så når han går langt i å antyde at spillerne kanskje ikke vil ha Jan Halvor tilbake som sjef, så har vi god grunn til å anta at han VET noe. Det hører med til historien at Arild gikk omtrent like langt i samme sak allerede i sendingen etter uavgjort-kampen mot Start, hvor han også ”undret seg over” om ikke Aasmund på benken gjorde forskjellen.

Personlig hadde jeg denne uken tenkt å skrive en skikkelig hyllest til Glimt-spillerne, som både har sagt klart og tydelig at de tar ansvaret, og deretter fulgt opp med to gode kamper på rad. Nå kan det altså hende, gitt at Arild har rett, at forklaringen heller ligger i en sykemelding.

Kan dette virkelig stemme? Jeg spurte først styreleder Mads Torrissen, som har plass i klubbens sportslige utvalg, sammen med Bjørn Tore Hansen og Ørjan Berg pluss trenerduoen Jan Halvor og Aasmund. Mads mente sistnevnte er den rette å spørre. Så da sendte jeg Aasmund ca følgende spørsmål:

– Hadde Jan Halvor Halvorsen sin hånd med i opplegget før og under de to siste kampene selv om han var sykemeldt eller var endringene så store at de kan forklare den spillemessige fremgangen?

Aasmund kom med følgende svar:

– Jan Halvor har vært med å planlagt og diskutert hele veien. De viktigste endringene de to siste kampene har bestått i presshøyde og små taktiske grep og justeringer i forhold til å få maks ut av egne spillere, og hvordan vi som lag må jobbe sammen for å klare det. Mvh Aasmund.

Blir vi klokere?

Etter Haugesund-kampen, det var kanskje årsverste?, ble det bokstavelig talt tatt samling i bånn i klubben. Alle som én skulle bidra med sitt for å snu trenden. Det var aldri tema å skifte ut hovedtrener, men i stedet altså, som Aasmund skriver, jobbe som lag, og som klubb, for å klare dette.

Med Arild Bergs innspill, må disse rapportene om en kollektiv samling i bunn tas med en klype salt. Aasmunds svar er heller ikke egnet til å fjerne noen tvil, den tvilen som handler om følgende spørsmål: Ser spillerne helst at Aasmund overtar?

Det ligger ett eller annet uavklart her.

Personlig er jeg fortsatt hundre prosent overbevist om at Jan Halvor er rett man som hovedtrener for Glimt denne sesongen. Han har gjort en god jobb. Jeg synes ikke to gode kamper mens han er sykemeldt skal utnyttes for å svekke hans rennommé. For å si det med Arild: Jeg tror ikke på tilfeldigheter. Og denne sykemeldingen var jo nettopp det, en tilfeldighet. Jeg velger heller å legge vekt på alle de kampene Jan Halvor har ledet Glimts A-lag svært godt. At også han kan ha godt av å høre på både spillere og assistenttrener når det kommer til både presshøyde, bruk av spillere og andre justeringer, ja det er en selvfølge og det er jeg helt sikker på at han gjør.

Mot Lillestrøm på mandag skal Aasmund fortsatt lede laget fra benken. Jan Halvor er nyoperert, og blir han med nedover skal han ta plass på tribunen. Det er fortsatt ikke helt sikkert når han kan være tilbake i full jobb, men forhåpentligvis snart.

Her kan du se Studio Glimt etter 16.mai-kampen:

http://www.an.no/Her_f_r_han_klippet_skjegget_p__direkten_-5-4-92114.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *