Mads-møte med supporterne

Mads Torrissen møtte supportere og interesserte på Smiths søndag 7. juni 2015.

Lurer på hvor mange andre ledere av en toppklubb i Norge som ville invitert supporterne til et møte etter å ha blitt utskjelt på et diskusjonsforum?

Etter fadesen i Tromsdalen var det hissig stemning på sosiale medier og ikke minst på glimtforum.net – et diskusjonsforum for de som er opptatt av FK Bodø/Glimt. Alle tilhengere følte seg ydmyket og flaue etter ”prestasjonen” i cupkampen mot TUIL, og både klubbledelse, spillere og trenere fikk det glatte lag.

Etter kampen ble det også kjent at styret i klubben skulle møtes fredag ettermiddag, og mange supportere forventet at det møtet skulle resultere i ett eller annet konkret. De fleste trodde Jan Halvor Halvorsens dager var talte. Eller noe sånt.

Men etter styremøtet gikk leder Mads Torrissen ut i AN og sa at klubben nå skulle slå hardt ned på slapphet.

Denne uttalelsen ble på det nærmeste latterliggjort på glimtforum.net og kritikken mot klubb og ledelse ble bare sterkere.

Men via undertegnede (Mads Torrissen har ikke klart å lage seg en profil på glimtforumet ennå, det er sikkert kjempevanskelig 🙂 ) forsøkte Glimt-lederen seg med en utstrakt hånd: – Kom på sportsbaren Smiths i Bodø søndag 1630 så skal jeg både informere og svare på spørsmål. Etterpå ser vi kamp.

Søndag 1630 hadde et 20-talls Glimt-supportere og andre engasjerte kommet på Smiths for å møte Torrissen. De fleste av supporterne kom fra 1916-gjengen.

– At en klubb har et sånt engasjert forum med så mye energi som glimtforum.net er slett ingen selvfølge. Vi har stor respekt for de som bruker så mye tid og energi på klubben, innledet Torrissen seansen med å si.

Ny handlingsplan for Glimt under utarbeidelse. Notatet ble delt ut til de som kom på Smiths denne søndagen.
Ny handlingsplan for Glimt under utarbeidelse. Notatet ble delt ut til de som kom på Smiths denne søndagen.

Han delte ut arbeidsnotatene til det som skal bli klubbens revitaliserte handlingsplan, og pratet seg gjennom det 17 sider store dokumentet. Men innimellom kom det utsagn fra Torrissen, både som svar på direkte spørsmål og som en del av strategiplanarbeidet.

Her er noen svar og noen spørsmål:

– Jeg var lynforbanna etter cupexiten. Jeg spurte også, som mange av dere: Hvorfor spilte ikke Badou? Men nå skal vi slappheten til livs – vi skal ha folk som gutser på, selv om det betyr at vi får dårligere betalt i penger.

– Vi kan ikke vedta i styret at spillerne skal VILLE, blø for drakta.

– Skal vi kun rekruttere spillere lokalt? Jeg tviler på at det lar seg gjøre. Vi er bortskjemte her i Norge, og vi ser kanskje at mange gir opp altfor lett og forlanger mye før de har prestert.

– Vi tror Jan Halvor og trenerteamet vårt er det beste vi kan ha nå. Jan Halvor er en bra mann. Jeg håper at han fremover slipper fram hele teamet, at han lar de andre skinne. Ferdighetene hans og Aasmund Bjørkans er komplementere. Sammen er dette en bra kombinasjon, det er jeg og styret hundre prosent sikker på.

– Har spillerne tillit til Jan Halvor?

– Ja, det har de. Men vi har også fått vite at de etterlyser konsekvenser, at det skjer noe når man ikke presterer. Her er vi tilbake til ”kampen mot slappheten” igjen.

– Et trenerbytte midt i en sesong og i en kontrakt koster for 3-4 millioner kroner. Det er penger vi ikke ønsker å bruke på den måten. Jan Halvor og Åssa er den beste løsningen.

– Hva er greia med Joshua Silva?

– Dette er ikke en greie vi er fornøyd med, og vi ville neppe inngått den avtalen igjen. Men vi var stressa rett før overgangsvinduet stengte. Ser ikke bort fra at han forsvinner i sommervinduet, men uansett skal Bodø/Glimt som klubb behandle alle med respekt. Vi har forpliktet oss til å betale han lønn, ikke så høy lønn, men likevel, ut året, og det er selvsagt en avtale vi står ved.

– Husk dette: Lønnsmessig er Glimt omtrent helt nederst blant tippeligaklubbene. Pengemessig, altså penger til å hente nye spillere, der er det heller ikke så lyst som vi kunne ønske oss. Det hører med til bildet at det slett ikke er så enkelt å lokke folk til Bodø – utrolig nok. Husker dere han LSK-spilleren som uttalte at han heller gikk på NAV enn å flytte til Bodø. Tenk på det!

– Den aller viktigste grunnen til at vi bør holde oss i Tippeligaen er ikke jubileet til neste år. Nei, det er alle de store talentene vi har på gang nå som helt sikkert foretrekker en tippeligaklubb når de er klare for seniorfotball. Vi har MANGE gode talenter jeg er helt sikker på kommer til å ta steget.

– Har det blitt vurdert å hente inn ekstern hjelp for å få skikk på den defensive organiseringen? 

– Ja, det har blitt vurdert og det vurderes. Bjørn Hansen gjør dessverre ikke slike jobber lenger.

– Det har blitt sagt at Glimt skal satse på ungdommen. Er Torrisen fornøyd med at vårt største talent pdt enten sitter på benk eller blir brukt ute av posisjon?

– Nei.

– Gjøres det noe for å kvalitetssikre hverdagen til spillerne med tanke på kostholdsveiledning, hvile mm?

– Vi har en god plan på dette området, spørsmålet er om den følges godt nok, om gjennomføringen holder mål. Igjen: Snakker vi slapphet eller? Konkret vurderer vi nå å innføre felles frokost som et nytt tiltak.

– Hva er stoda med Nordlandsglimt som fremtidig sponsor gjennom å eie spillere?

– Det ser mørkt ut. Det er slett ikke sikkert slike konstruksjoner, som er gull verdt for klubber som vår, får lov til å fortsette. Tipper det faller en avgjørelse før sommervinduet.

Mads Torrissen benyttet også anledningen til å be folk komme med forslag til forbedringer eller tiltak – hva som helst – direkte til klubben.

– Ekstra glad blir vi for gode forslag som også inkluderer noen som kan hjelpe oss å gjennomføre dem, sa Mads med et glis.

Deretter så vi Stabæk-Glimt, og alle var vel høvelig enig om at den kampen gjerne kunne fått et annet utfall.

– Men vi berger plassen! Det er jeg bombesikker på! sa Mads.

Du finner glimtforum.net her.

Fra møtet på Smiths søndag 7. juni. Glimt-leder Mads Torrissen møtte supportere og andre interesserte.
Fra møtet på Smiths søndag 7. juni. Glimt-leder Mads Torrissen møtte supportere og andre interesserte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *