Unge dommere imponerte

Unge dommere i aksjon under helgens Reipå cup - en flott opplevelse.
Unge dommere i aksjon under helgens Reipå cup - en flott opplevelse.

Helgens Reipå Cup ble nok en flott opplevelse, og denne gangen var det de unge dommerne som imponerte mest!

Unge dommere har vært i fokus denne våren, ikke minst takket være hodeløs oppførsel fra enkelte foreldre i forbindelse med en miniputtkamp i Tromsø nylig.

Min gjeng med 9-10-åringer deltok på Reipå cup for tredje året på rad, og hele gjengen kunne returnere til Bodø med fornøyde smil etter å ha opplevd en turnering med kamper som varer lenge nok til å bli husket og med dommere som virkelig fungerte som dommere skal fungere.

– Skal han der dømme? Han er jo sikkert like gammel som oss, sa en av spillerne våre rett før første kamp. Og dommerne vi fikk hilse på i turneringen VAR virkelig unge.

Men det tok ikke mange minuttene før akkurat det poenget var glemt. Den unge dommeren viste seg nemlig å være tydelig, streng, blid og rettferdig. Veldig bra, rett og slett!
Og det slo meg da jeg sto på linja og observerte at våre spillere kjørte det ene feilkastet etter det andre at, steike kor bra at dommeren bare tar tak og ikke gir seg før kastet er rett utført.

Positivt at Reipå IL bruker unge dommere, og enda mer positivt at de unge virkelig viste at dette kan de!

Dette var forresten den 10. utgaven av Reipå Cup med rekordstor deltakelse og tidvis dårlig vær. Likevel ble helgen en sukses, ikke minst fordi alle i arrangørstaben ser ut til å LIKE å arrangere og å yte service. Det er en egen og veldig god stemning på Reipå, og turneringen anbefales på det varmeste!

PS: Du kan gjerne dra til Reipå og spille/trene når det ikke er turnering. Vi hadde treningssamling der i januar og fikk leie både klubbhus og hall til en rimelig penge. Også da merket vi godt at reipåfolket er virkelig hyggelige!

Full fokus både blant spillere og dommere på Reipå cup i helgen. Foto: Jim Roald Eiksen.
Full fokus både blant spillere og dommere på Reipå cup i helgen. Foto: Jim Roald Eiksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *