Og jeg spør meg: Hva skal til for at Høyre skal bry seg om de svakeste?

Hålogalandsgata 131 er en tragedie. Det Høyre, FrP og samarbeidspartiene i Bodø (ikke) har gjort for behandlingstrengende mennesker i byen vår er iskaldt og tragisk.

Jeg skal ikke prøve meg på å forklare hva som får politikere i posisjon til å håndtere denne saken så hensynsløst.

Men når folk spør MEG om hvorfor jeg har så lyst på politisk maktskifte i Bodø fra høsten av, så er denne saken ett av de aller beste argumentene.

Ordfører Ole Henrik Hjartøy og hans «partner in crime», Grete Fjærvoll, kan være så hyggelige, blide og snille de bare vil – i denne saken avsløres de som noe ganske annet.

Som en direkte følge av at vi har politikere som setter sin egen politiske ideologi foran å hjelpe folk som trenger hjelp og som har krav på hjelp, har mange familier i Bodø blitt tvunget til å lage sine egne små institusjoner hjemme. I påvente av at dette nye bygget i Hålogalandsgata 131 omsider skal tas i bruk, har pårørende vært nødt til å ta det ansvaret som er kommunen sitt.

De aller fleste av oss er så heldige at vi ikke har et familiemedlem med rusproblemer. Men vi vet nok alle at dette er en svært, svært krevende situasjon å være i som pårørende.

Historien om hvordan vår politiske ledelse har behandlet alvorlig syke bodøværinger med akutt behov for hjelp er hjerteskjærende. Og fortsatt vet vi ikke når hele det nye, flotte bygget kan tas i bruk. Senest denne uken slås det fast at åpningen utsettes enda en gang. De som har ansvaret, politikerne i posisjon, skylder på rådmann og administrasjon.

Vi som sitter og forsøker å følge med, skjønner jo fort at hele denne skandalen skyldes at politikerne setter ideologi foran mennesker. Det er viktigere for Ole Henrik Hjartøy, Grethe Fjærvoll og kompani å privatisere tilbud enn faktisk å gi tilbudet.

Så hvorfor gjør politikerne dette? Hva er det som får de til å plage de svakeste av oss? Ett av svarene ligger nok i at denne gruppen sjelden når førstesiden i media eller blir toppoppslag i TV-nyhetene. Ett annet svar er at politikerne, nettopp fordi de mener de kan slippe unna med det, bruker disse svakeste for å spare penger.

Å skulle du være så uheldig å ta opp denne saken i et bystyremøte, slik Aps Ida Pinnerød gjorde i høst, ja da svarer ordføreren med at kritikken er å snakke Bodø ned.

Vel, ordføreren og hans posisjonskolleger går dessverre mye lenger enn å snakke Bodø ned. På dette området bygger de ned byen og reduserer oss til en kommune, et samfunn, som ikke tar ansvar for de svakeste.

At det går an.

AN-saken 17. juni: – Jeg spør meg om man i helse og omsorg ikke har nok gjennomføringsevne

AN-sak 18. juni: – Ansvarsfraskrivelse uten sidestykke

Fra ANs oppslag 17. juni.
Fra ANs oppslag 17. juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *