Ibba, Kina og Glimt

Ibba i kampen mot Stabæk høsten 2014. Foto_ Per-Inge Johnsen.
Ibba i kampen mot Stabæk høsten 2014. Foto_ Per-Inge Johnsen.

Ting tyder på at Ibbas karriere i den kinesiske klubben som kjøpte ham fra Bodø/Glimt kan være over. Spørsmålet mange glimttilhengere stiller seg nå er om et så kjapt opphold i klubben får konsekvenser for 6-millionersavtalen med Glimt. Svaret er heldigvis: Neppe.

Det vakte jo berettighet oppsikt da Ibbas overgang til kinesiske Hebei Zhongji FC ble kjent i slutten av februar. Hele seks millioner kroner ble oppgitt som overgangssum i en handel som derfor ble et av de beste salgene i Glimt-historien.

Seks måneder senere later det altså til at Hebei Zhongji FC ikke lenger ønsker Ibbas tjenester. Men heldigvis får dette ingen konsekvenser for bodøklubben.

Etter hva jeg har fått vite tok Glimt seg litt ekstra betalt for å si fra seg en klausul om andeler av et eventuelt videresalg.

Dermed får/fikk ikke Ibbas lynkarriere i denne klubben konsekvenser for Glimt – selvsagt gitt at oppgjøret er i boks.

Som vanlig er glimtfolkene flinke til å holde tett om overgangene både inn og ut av klubben, og de har da heller ikke gått ut med hvorvidt pengene fra Hebei Zhongji FC er fullt ut betalt eller ikke.

Uansett må det vises en tommel opp for Glimtledelsen som altså klarte å få penger for å si i fra seg eventuelle videresalgsinntekter for 29-åringen.

Nå skal det bli spennende å se hvor Ibba tar sin neste jobb. I Glimt blir det ikke, i følge både trener og spilleren selv.

Kanskje like greit – Glimt trenger vel først og fremst forsterkning på stopperplass og på vingen. Skulle gjerne sett en god målvakt også på vei inn portene på Aspmyra i sommer.

Ibba i kampen mot Stabæk høsten 2014. Foto_ Per-Inge Johnsen.
Ibba i kampen mot Stabæk høsten 2014. Foto_ Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *