Vent nå litt med å gå bananas

Bilde tatt fra TVen valgnatta.
Bilde tatt fra TVen valgnatta.

Det kjeftes og smelles noe vanvittig på Facbook og i andre kanaler etter at det ble kjent at Miljøpartiet de Grønne og Ap, Rødt, Sv og SP er blitt enige om at de skal forhandle om en «regjeringsplattform» for Bodø over helgen. Men det er all mulig grunn tll å vente litt med de sterke ordene selv for svært skuffede Høyre-folk i byen.

Først ble det kjent at det er inngått en intensjonsavtale og deretter ble MdGs kravliste kjent via lokalavisene. Kombinasjonen av disse to hendelsene har fått folk til å tro at saken er biff, MdG får hele ønskelista si innfridd og de fire andre partiene som har 19 representanter mot MdGs ene, har lagt seg helt på ryggen for vippepartiet.

I løpet av fredagen har dette ført til en serie svært sterke reaksjoner fra folk som er skuffet, og da forståelig nok flest fra Høyre. Der i gården har man selvfølgelig all mulig grunn til være skuffet om det skulle vise seg at Ole Henrik Hjartøy må pakke sakene sine og overlate ordførerkontoret til Ida Pinnerød.

En intensjonsavtale er ikke mer enn akkurat det, en avtale om at man ønsker å jobbe videre med å formalisere et samarbeid. Og i dette arbeidet er det jo rimelig åpenbart at MdG kommer med sterke krav for å få mest mulig ut av vippeposisjonen sin. Det er helt vanlig, det har skjedd ved de aller fleste «ordfører-valgene» i Bodø di siste årene. Også Høyre og Ole Henrik Hjartøy måtte akseptere en del for å få med seg småpartiene høsten 2011.

Men inntil en konkret avtale foreligger er det ingen grunn til å gå bananas på Facebook. Det er ikke sånn at Ny by, Ny flyplass-prosjektet forsvinner. Det er heller ikke sånn at Bodø slutter å syde av entusiasme og engasjement selv om Høyre ikke lenger har den politiske makten som de har hatt de siste årene.

Vent og se hva som faktisk kommer ut av disse forhandlingene før det snakkes om tragedie, krise, skandale og jeg vet ikke hva slags skrekkinngytende vokabular høyrefolkene IKKE har tatt i bruk de siste timene.

Selv håper jeg fortsatt på at Ida overtar og at det skjer på grunnlag av en fornuftig politisk samarbeidsavtale som gavner byen vår. Jeg håper og tror at vi kan lese den avtalen om en uke eller to.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *