Nå er det tid for Daniel

Aasmund Bjørkan gjesper og Daniel Edvardsen spiller - her fra kampen mot Sandefjord på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Aasmund Bjørkan gjesper og Daniel Edvardsen spiller - her fra kampen mot Sandefjord på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Når Aasmund Bjørkan presenterer sitt aller første Tippeligalag på søndag bør han plassere kaptein Thomas Jacobsen på benken og la Daniel Edvardsen få jobben som høyre back.

Harstadmannen Daniel Edvardsen har ikke akkurat vært heldig siden overgangen til Bodø/Glimt august 2013. Han var ikke mange dagene i Bodø før han fikk en alvorlig kneskade og ble satt ut i lang tid. Knallhard jobbing og god tålmodighet har imidlertid gitt Edvardsen noen etterlengtede oppturer, og 11. april i fjor fikk han sin Tippeligadebut i kampen mot Molde (tap 1-3). Siden ble det 16 opptredener på det høyeste nivået, oftest inn fra benken.

Men nå er det på tide å la 24-åringen være førstevalget. Thomas Jacobsens rutine og lederegenskaper er etter min mening ikke lenge tilstrekkelig til å holde Daniel Edvardsen ute av laget.

For Daniel Edvardsen er ganske enkelt bedre enn kapteinen. Spesielt offensivt har Edvardsen mer å spille på, ikke minst innleggskvaliteten holder et betydelig høyere nivå enn hva Thomas Jacobsen har prestert de siste årene. Med Trond Olsen som kapteinsalternativet dersom Thomas er ute, forsvinner også argumentet om at kapteinen MÅ spille.

Like klar som jeg mener Daniel er på høyre back, er Emil Jonassen det opplagte valget på motsatt side. Også han ser ut til å være god offensivt, og offensive backer er viktig for Glimt.

Midtforsvaret blir Brede Moe og Martin Bjørnbak. I utgangspunktet solide saker defensivt, mer tynt offensivt.

På midtbanen skal ukraineren Ruslan Babenko være ankeret, eller spille «Christian Berg-rollen», for å si det sånn. Babenko er en svært spennende spiller, men han har i treningskampene vært litt for villig til å ta risiko. Håper han kjører tryggere når det herfra handler om poeng. Med seg får han Henrik Furebotn og Mathias Normann. Sistnevnte er det store forhåpninger til, og jeg håper inderlig han lykkes.

Også angrepsrekka gir seg høvelig sjøl akkurat nå: Serberen Milan Jevtovic som høyre ving, Fitim Azemi som spiss og Trond Olsen på venstresiden.

Jevtovic har valgt å satse på Glimt og norsk tippeliga for å gjøre seg lekker for klubber av et helt annet format. Motivasjonen bør det ikke være noe å si på, og ut fra hva jeg har sett snakker vi om en teknisk god og rask spiller. Litt mer tvilende til effektiviteten, men vi får se.

Azemi er en litt utypisk Glimt-spiss i den forstand at han ikke akkurat står der oppe og vinner dueller, holder på ballen eller drar seg forbi og avslutter. Men han har åpenbart andre kvaliteter, ikke minst den viktigste: han lukter muligheter, kommer seg til sjanser. Problemet ser ut til å være presisjonen i avslutningene. Glimt er avhengig av en spiss som lykkes, og jeg er neppe den eneste som er nervøs for om Fitim er god nok til å erstatte typer som Sørloth og Ibba.

Trond Olsen er jeg ikke ett sekund i tvil om. Han har vært varierende i vinter, men det betyr niks og nada. Når alvoret er i gang på søndag, er Trond klar.

Så hva med keeperplassen? Canadiske Simon Thomas kan kanskje få oppleve det samme som Tor Arne Aga opplevde i 1993: Stå samtlige treningskamper, men bli vraket til serieåpningen. For la oss håpe Glimt lykkes i å få islandske Hannes Halldorsson til klubben (slik AN skriver onsdag). Han kan gjerne spille seg inn Islands EM-tropp via Glimt og Tippeligaen.

Tabelltipset: Glimt blir nok kjempende helt der nede, og mitt tips er plass nr. 14 – altså kvalik.

Aasmund Bjørkan gjesper og Daniel Edvardsen spiller - her fra kampen mot Sandefjord på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Aasmund Bjørkan gjesper og Daniel Edvardsen spiller – her fra kampen mot Sandefjord på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *