Det største i Salten-fotballen 2016 HAR skjedd

Flotte forhold for fotball i SKS Arena på Fauske. Her fra turneringen 4. til 6. mars 2016
Flotte forhold for fotball i SKS Arena på Fauske. Her fra turneringen 4. til 6. mars 2016

Lenge før det er delt ut ett eneste poeng i Tippeligaen kan vi slå fast at det mest betydningsfulle som har skjedd/skjer i fotballen i vårt distrikt i 2016 allerede har skjedd: Bodø/Glimt må VINNE Tippeligaen, og helst NM-gullet også, for å kunne true åpningen av SKS Arena på Fauske som den soleklart største fotballbegivenheten i 2016.

Fotballfolk i Bodø er nok de første til å forstå hvor betydningsfullt det er å få på plass en innendørs fotballhall. Siden Nordlandshallen sto ferdig i 1991 har vi her i byen gledet oss over fantastiske treningsforhold året rundt.

25 år senere har altså Fauske fått sin hall. Og med den de aller beste forutsetningene for å utvikle fotballspillere i Indre Salten. SKS Arena kommer til å gi fotballen i området et løft det skal bli svært spennende å følge med på. Og dette løftet kommer til å hjelpe alle som spiller fotball på Fauske og i distriktet rundt.

SKS Arena 6. mars 2016
SKS Arena 6. mars 2016

Det er liten tvil om at SKS Arena kommer i grevens tid. Fotballen på Fauske har alltid stått sterkt, men den har slitt litt de siste årene, ikke minst på grunn av dårlige treningsfasiliteter.

I tillegg til å ha fått en fantastisk fotballhall, har Fauske/Sprint vist alle hva som bor i klubben når det kommer til dugnad og en vilje til å ta et tak. Utallige timer er brukt av frivillige til stort og smått, og et slikt samlende prosjekt gjør noe med en klubb og et fellesskap.

SKS Arena ville aldri stått der uten sterk støtte fra næringsliv og kommune. Den er også realisert takket være mange kloke folk i Fauske/Sprints ledelse. Men den ville neppe vært på plass uten innsatsen fra Fauske/Sprints mange medlemmer. Jeg er imponert.

Nå må jeg nesten ta på meg bodøbrillene: Fauske har nå like god fotballhall-kapasitet som hele Bodø. Det bor flere i bydelen Rønvik enn i Fauske. Behovet for flere treningstimer i Bodø er skrikende. Riktignok kan vi glede oss over en fantastisk satsing på utendørs kunstgressbaner, men det hjelper oss ikke så mye vinterstid.

Så hva må til for at vi i Bodø skal kunne få opp et par SKS Arenaer? Den nye hallen kostet omlag 55 millioner kroner totalt. Det er noe ganske annet enn Nordlandshallen som i sin tid kom på over 100 millioner, noe som tilsvarer 165 millioner 2015-kroner om vi stoler på SSBs prisendringskalkulator.

Det burde ikke være umulig å skape et bredt engasjement for ett eller flere hallprosjekter i Bodø. Gjerne i Rønvika. Gjerne på Mørkved. Gjerne på Aspmyra. Poenget er at Nordlandshallen er sprengt, nye idretter kaprer stadig mer av gymsalkapasiteten og fotballen lider under det.

Jeg vet at det på tvers av klubbgrenser snakkes om et samarbeid for å få opp en eller flere fotballhaller i Bodø. La oss bruke SKS Arena som inspirasjon og jobbe knallhardt for å få oppleve den samme gleden som på Fauske. Der kan et småguttelag trene inne flere ganger i uka. I Bodø vet jeg om et tilsvarende lag med 27 spillere som har fått én time på en 6-del av Nordlandshallen.

Flotte forhold for fotball i SKS Arena på Fauske. Her fra turneringen 4. til 6. mars 2016
Flotte forhold for fotball i SKS Arena på Fauske. Her fra turneringen 4. til 6. mars 2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *