Så hva mener idrettslederne i Nordland?

Hva mener våre lokale idrettstopper om pengebruken og den manglende åpenheten innen idretten? Her er avtroppende leder i Nordland idrettskrets, Einar Botmark, og nylig gjenvalgt leder for Nordland fotballkrets, Ernst Pedersen.
Hva mener våre lokale idrettstopper om pengebruken og den manglende åpenheten innen idretten? Her er avtroppende leder i Nordland idrettskrets, Einar Botmark, og nylig gjenvalgt leder for Nordland fotballkrets, Ernst Pedersen.

Takket være VG får norsk idrett kjørt seg kraftig på sin manglende åpenhet. Verst har det gått ut over Fotballforbundet, men også Norges Idrettsforbund får nå klar beskjed om å opptre med langt større åpenhet enn tilfellet har vært. Så lenge all idrett i Norge, ikke minst fotballen, er heldig mottaker av betydelig offentlig støtte og dessuten bæres fram av utallige frivillige, er krav om åpenhet og ikke minst nøkternhet svært forståelig.

Som nevnt er det VGs sportsredaksjon som har kjørt denne saken, og i kjølvannet har det virkelig ikke manglet på syrlige kommentarer og utspill. De fleste av disse har kommet fra politikere og journalister/kommentatorer. Politikerne er selvsagt glad for at oppmerksomheten nå kan rettes mot idrettspolitikerne og pampeveldet der. Kommentatorene i media er glad for å ha en sak det er veldig enkelt å skrive kritisk og raljerende om.

Hva mener våre lokale idrettstopper om pengebruken og den manglende åpenheten innen idretten? Her er avtroppende leder i Nordland idrettskrets, Einar Botmark, og nylig gjenvalgt leder for Nordland fotballkrets, Ernst Pedersen.
Hva mener våre lokale idrettstopper om pengebruken og den manglende åpenheten innen idretten? Her er avtroppende leder i Nordland idrettskrets, Einar Botmark, og nylig gjenvalgt leder for Nordland fotballkrets, Ernst Pedersen.

Greit nok det. Men: Hva mener idrettslederne her lokalt om det som foregår? Vi har Nordland idrettskrets som om et par uker får nye leder i Reinert Aarseth fra Ørnes IL. Hva synes han om bråket om reiseregninger og åpenhet? Og hva med han som inntil kretstinget 23. april faktisk er leder for Nordland idrettskrets, nemlig Einar Botmark fra Straumsjøen. Er han happy med rabalderet som nå ryster norsk idrett? Hvor mye penger reiser de for i Nordland idrettskrets og kan vi få se reiseregningene?

Norges Fotballforbund har fått desidert mest kritikk. Og det får de for den svært lite sjarmerende kombinasjonen av et pengeforbruk hinsides det meste av hva vi er vant med og manglende åpenhet. I Nordland fotballkrets sitter en rutinert ringrev som leder, nemlig Ernst Pedersen. Hva mener han som det som skjer på Ullevaal? Hvor mye reises det for i Nordland fotballkrets og kan vi få se reiseregningene?

Nei, jeg mistenker hverken Nordland idrettskrets eller Nordland fotballkrets for å oppføre seg som big spenders a la Siem. Men jeg savner virkelig at noen fra Idrettens Hus på Aspmyra stadion adresserer det alle snakker om for tiden.

Det er mye snakk om at idrettens legitimitet er avhengig av at folk oppfatter at pengebruken er nøktern og at åpenheten er reell. Men dette handler ikke bare om toppledelsen, det handler også om hvordan lokale idrettsledere forvalter sine verv. Derfor hadde det vært på sin plass med utspill fra både Nordland idrettskrets og Nordland fotballkrets.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *