Bjørn Tores megabrøler åpenbarer seg

Badou klar for Galatasaray.
Badou klar for Galatasaray.

Gjett om eks Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen misliker alle rapportene om Badous 75-millioners-overgang til Galatasaray. Konsekvensene av direktørens megabrøler en hektisk augustkveld i 2015 blir nå åpenbar for alle. Hva kunne ikke klubben gjort med 5-7 millioner kroner i ekstrainntekt foran det som etter alle solemerker blir en rask retur til eliteserien?

Det som kan synes litt merkelig er at Hansen ikke har fortalt omverdenen om denne tabben før han ble tvunget til det i begynnelsen av juli i år. Inntil da har han uttalt seg i media som om Glimt faktisk hadde på plass klausulen om videresalg. For eksempel i Avisa Nordland lørdag 9. januar 2016, hvor Hansen sa at «- Vi følger med på det som skjer, og vi har heller ikke noe imot at Badous selges videre».

Dette hemmeligholdet kan nok forklares med at han på denne måten – ved å late som om at det faktisk var interessant for Glimt også økonomisk om Badou ble solgt videre – posisjonerte seg i forhold til klubben som fikk han til å signere en avtale uten punktet om videresalg selv om dette var inne i tidligere utkast.

Helt siden tabben ble oppdaget har Bjørn Tore Hansen og Glimt forsøkt å få Osmanlispor til å erkjenne at bodøklubben skal ha sin andel ved et eventuelt videresalg. Ikke overraskende har disse anstrengelsene vært nytteløse, og sjansen for at Glimt får penger fra Osmanlispor er ikke stor, for å si det forsiktig. Eller for å sitere idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner: – Det er nok ingen nåde der. Kontrakten gjelder sånn som den er inngått. Med mindre Bodø/Glimt er ført bak lyset, må de nok si farvel til disse pengene, sier Kjenner til NRK.

Litt synd at denne brøleren sannsynligvis blir noe av det Bjørn Tore Hansen kommer til å bli husket mest for etter sine år som direktør i Bodø/Glimt.

Glimt-direktøren glemte videresalgs-klausul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *