Glimt-direktøren glemte videresalgs-klausul

Badou i aksjon mot TIL 16. mai 2015. Foto: Per Inge Johnsen.

Badou har gjort sine saker godt i Tyrkia, og nå ryktes det at rike Premier League-klubber er interessert i å hente spilleren. Men om Badou selges kommer ikke Glimt til å få ei eneste krone ut over det klubben fikk da overgangen ble gjort sommeren 2015. Årsak: Glimts daværende direktør, Bjørn Tore Hansen, glemte å få med videresalgsklausul i det siste og gjeldende avtaleforslaget.

Spilleroverganger kan være stressende saker, og sommeren 2015 ble det jobbet på høygir både på Aspmyra og i den tyrkiske klubben Osmanlispor. Målet var å lande en overgangsavtale for Glimts kanskje beste spiller på dette tidspunktet – Badou.

Forhandlingene ble gjennomført via telefon og e-post, medisinsk test bestått og overgangssummen ble rundt 3,5 millioner kroner (ikke offisielt bekreftet). Uansett fikk Glimt en bra pris for en spiller som kun hadde kontrakt ut året og kunne forlate gratis ved sesongslutt.

Men én vesentlig del av avtalen ble rett og slett glemt av: Glimt sikret seg ikke en såkalt videresalgsklausul. Dette var direktør Bjørn Tore Hansens ansvar. Og dette er vel sannsynligvis den eneste kontraktsbommerten Glimts rutinerte eks-direktør har gjort. Den kan imidlertid fort vise seg å være ganske stor.

I tidlige avtaleutkast var videresalgsklausulen på plass, men altså ikke i den siste og endelige avtalen.

Ikke helt sant dette da, dessverre for Bodø/Glimt. Faksimile fra Avisa Nordland 9. januar 2016.

Avisa Nordland skrev 9. januar 2016 om en avtale som, sitat «…gjør at de helgule skal ha over 10 prosent av overgangssummen vet et videresalg til en ny klubb».

I samme artikkel blir Hansen sitert slik: – Vi følger med på det som skjer, og vi har heller ikke noe imot at Badou selges videre, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen. Underforstått: Et videresalg vil være bra for Glimt.

Men den gang ei. Og uttalelsen ser jo rett og slett merkelig ut i dag.

Det høres også med til historien at da Glimts nye styreleder, Hege Leirfall Ingebrigtsen, møtte direktøren var denne tabben noe av det første han gjorde henne oppmerksom på.

Nå er Bjørn Tore Hansens dager som direktør i Glimt talte. Han sa opp med fire måneders oppsigelsestid og fem måneders etterlønn.

PS: På det tidspunktet denne avtale-tabben skjedde satt det ikke mindre enn to advokater i Glimt-styret. Direktøren jobbet alene med saken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *