Velkommen til Eliteserien, Kjetil Knutsen!

Kjetil Knutsen møtte media etter tabbekampen mot Haugesund. Foto: Per-Inge Johnsen.

Det er bare å ønske eliteseriedebutant Kjetil Knutsen velkommen til norsk toppnivå. Reaksjonene hans etter kritikken som uunngåelig fulgte trenertabbene mot FK Haugesund forteller med store bokstaver at han fortsatt befinner seg på samme nivå som i fjor, og det er svært skuffende.

Skjermdump: AN.
Skjermdump: AN.

Til AN sier Knutsen at hans trenerteam jobber på samme måte i år som i fjor, og «da var det ingen som stilte spørsmål med det«.

På skinner

Nei, det er vel ikke det minste rart. I fjor gikk alt på skinner for Glimt, mye takket være en fornuftig økonomisk storsatsing på direkte opprykk. Glimt hadde ingen problemer med å vinne Obos-ligaen og satte den ene rekorden etter den andre. Det var ingen grunn til kritikk.

Men det er det nå, og det må en Eliteserietrener faktisk både tåle og beherske.

Eller er det sånn at Kjetil Knutsen mener det er bedre at ingen blogger eller bryr seg om klubben dersom det handler om kritikk? Da snakker vi i alle fall om en mann som ingenting har å gjøre på øverste nivå.

Jeg mener selvsagt ikke at Kjetil Knutsen eller klubbens andre hovedtrener, Aasmund Bjørkan, skal sparkes etter to tap på tre kamper. Men etter kampen mot Haugesund var det så mye åpenbart rart som skjedde fra hovedtrenerbenken at jeg skrev om det her i «Coaching i særklasse».

Jeg har hatt stor tro på Kjetil Knutsen som ansvarlig for Glimts A-lag, og jeg applauderte da det ble kjent at han skulle overta hovedansvaret etter Aasmund Bjørkan.

Sytekultur

I flere intervjuer har Knutsen fremstått som en gløgg og offensiv trenertype. Spesielt artig var det å lese følgende i klubbavisa Nordland: – Vi skal ha høy takhøyde internt. Dette jobber vi med. I tillegg jobber vi med å få vekk den siste rest av sytekulturen som har vært, slår Knutsen fast.

Vel, i den siste uken er det vel ingen som har vært mer sytete enn nettopp Knutsen, først på NFF som ikke ville åpne kontorene sine i på helligdager eller i helger, noe de aldri gjør og som en rutinert klubb og trener selvsagt ville visst om selv om de synes det er aldri så urimelig. Og deretter på at media og en blogger er kritisk etter at han hadde tabbet seg ut i laguttaket og i jobben på benken.

Og den takhøyden han snakker så fint om i samme setning: Den skal altså kun gjelde internt?

Nei, wake up and smell the coffee, Kjetil Knutsen. Ellers blir du fort ferdig på dette nivået, og det vil være synd. Tror jeg.

Kjetil Knutsen møtte media etter tabbekampen mot Haugesund. Foto: Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *