Coaching i særklasse

Dette bildet er tatt rett før pause og rett etter at Haugesund hadde gått opp til 2-0 etter en gavepakke fra Emil Jonassen. Foto: Per-Inge Johnsen.

Jeg har lenge vært litt i tvil om Glimt-stallen er god nok til å holde klubben i Eliteserien. Det er jeg for så vidt fortsatt. Men akkurat nå er jeg helt sikker på at de to hovedtrenerne i Bodø/Glimt ikke er i nærheten av norsk toppserienivå. Tabbe-taktikk borte mot Brann og 0-2 ved pause. Tabbe-taktikk og tabbe-laguttak hjemme mot Haugesund og 0-2 ved pause. Flaue saker dette, Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan.

På grunn av svak administrasjon er Glimt i den helt spesielle situasjonen at de har to hovedtrenere. Både Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan er formelt sett hovedtrenere. Utad ser det også ut som om det er slik det er – klubben med to hovedtrenere som begge står i teknisk sone under kamp og som begge er aktive i media.

Hvem som er den egentlige sjefen er sannelig ikke godt å si. Onde tunger vil ha det til at vi de to siste kampene har sett én Åssa-omgang og én Kjetil-omgang. Det ser unektelig veldig rart ut det hele.

Men uansett hvem av dem det måtte være som har det endelige ansvaret, det som skjedde på Aspmyra søndag kveld mot Haugesund var uhyre svak lagledelse.

For det første flytter de Fredrik André Bjørkan opp fra venstre back til venstre ving. Unge Bjørkan har gjort det glimrende som venstre back, og er åpenbart en spiller å satse på i den posisjonen. Mot Haugesund fikk Emil Jonassen tillit fra start på den plassen. Kjetil Knutsen forsvarte dette blant annet med at Jonassen hadde spilt bra i en treningskamp mot Obos-laget Aalesund. Så der ligger den lista.

Hele Apmyra så at han hadde store problemer fra første minutt, men hovedtrenerne lot han holde på helt til at han forærte Haugesund deres andre mål.

Det er mulig Fredrik André Bjørkan har lyst til å spille ving og at faren gjerne ser at sønnen inntar samme posisjon på banen som han selv utførte så glimrende i sin karriere. Men hallo. Sånn eksperimentering kan dere ikke holde på med i Eliteserien.

Så er det kampplanen. Det er åpenbart taktiske feilskjær som gjør at Glimt i to kamper på rad gjennomfører en førsteomgang så svak som de to mot Brann og Haugesund. Da hjelper det faen så lite, unnskyld språket, at det kommer et par sterke perioder i andre omgang.

Det er virkelig gode grunner til å spørre om FK Bodø/Glimt har trenere som holder det nivået de befinner seg på. Aasmund Bjørkan har tidligere mislyktes så grundig i Eliteserien at klubben rykket ned. Kjetil Knutsen er debutant på nivået og skal selvsagt få litt tid. Men hvem av disse to hovedtrenere er å klandre?

Begge de to siste kampene har dessverre vært sterkt preget av dårlig lagledelse. Vi snakker nok om noe ganske annet enn coaching i verdensklasse.

Vi snakker coaching i særklasse.

At disse to hovedtrenerne heller ikke klarer å sortere ut situasjonen med Trond Olsen på en OK måte, er også bekymringsfullt. Det er åpenbart ikke bare kampplaner og laguttak som lugger om dagen.

Foto: Per-Inge Johnsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *