– Det finnes ikke penger i Glimt

. Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
. Eliteserien fotball 2016: Vålerenga-Bodø/Glimt (1-1). Glimt-kaptein Thomas Jacobsen ligger nede under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Mens publikum buet etter kampen mot Sandefjord og daglig leder i Bodø/Glimt kjørte stygt personangrep på AN-journalist som målbar folks frustrasjon, har vi sett lite til den nye styrelederen Inge Henning Andersen. Jeg tillot meg å stille ham tre spørsmål. Svaret på det ene vil være dårlig nytt for de som håper og tror på forsterkninger i sommer.

Inge Henning Andersen har vært styreleder i FK Bodø/Glimt siden 7. mars i år. Siden årsmøtet har vi vel kun sett ham i forbindelse med at klubben tidlig i vår signerte nye kontrakter med trenerteamet. En avtale som akkurat i disse dager er sterkt omdiskutert.

Andersen overtok styreledervervet i en klubb som brukte opp surt oppsparte sparepenger på å rykke direkte opp i eliteserien i 2017. Om 18 dager åpner sommerens overgangsvindu, men dette bør ikke skape forventninger hos de som drømmer om forsterkninger:

– Har dere penger å bruke til å forsterke laget i overgangsvinduet som åpner 15. juli?

– Det fins ikke ønskede midler hverken i FK Bodø/Glimt eller i Nordlandsglimt til å forsterke laget i dette vinduet. Eventuelle nye spillere må kunne komme til oss tilnærmet gratis og i dette segmentet av spillere forsøker vi å holde oss så oppdatert som overhodet mulig.

– Hva synes du som styreleder om det A-laget presterer om dagen?

– Toppfotball i dag handler fortsatt naturligvis om gode prestasjoner. Dernest er alle lag også avhengig av marginer for å kunne få ønskede resultater. Dette forsterkes i de klubber hvor inntektssiden er begrensende i forhold til ønsket egen utvikling. I FK Bodø/Glimt har vi tro på at ved å jobbe hardt hver dag over tid, vil vi få mest mulig ut av de ressursene vi bruker på å genere gode prestasjoner samt resultater i både serie og cup spill. Vi som har fulgt FK Bodø Glimt i den senere tid, er jo meget fornøyde med fjorårets sesong samt den oppkjøringen vi hadde inn mot seriestarten i år.

Ikke utspilt i noen kamper

– Tilbake til ditt spørsmål om hva jeg synes om det A-laget presterer om dagen. Kort fortalt har vi variert mye i prestasjonene og sliter for tiden med å finne en god rytme spesielt i vårt offensive spill. Her kan man analysere seg ned i detaljene og årsakene, noe som jeg vet Kjetil og hans team gjør etter hver kamp, men jeg sitter igjen med at vi ikke er blitt utspilt i noen av kampene vi har spilt hittil i år. Noen ganger har vi fått som fortjent, mens ved andre kamper synes vi at vi har hatt disse viktige marginen imot oss. Imidlertid vet jeg hvilket arbeid som legges ned hver dag av teamet rundt laget og ikke minst av spillerne selv – slik at jeg er overbevisst om at vi skal klare å stabilisere oss på et nivå som er opp mot det beste av det vi har levert til nå.

– Har du som styreleder jevnlige møter med trenerteamet eller er det Frode Thomassen som følger dem tettest opp?

– Det er Frode som har mest kontakt med Kjetil og hans team. Kjetil og Aasmund er inne og orienterer om status i våre styremøter samt at Ola Haldorsen og jeg fra styret sitter i sportslig utvalg hvor vi utfordrer hverandre på sport. Dette i sum betyr at jeg har god og jevnlig kontakt med Kjetil og Aasmund. Resten av teamet håndteres av Kjetil med god assistanse fra Frode.

Så da vet vi det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *