Naiv? Supert!

Herlige scener! Foto: Per-Inge Johnsen.
Herlige scener! Foto: Per-Inge Johnsen.

Lørdag klokken 1800 starter kampen ingen tror at Bodø/Glimt kan vinne. Borte mot Vålerenga. Jeg har trua. Jeg tror til og med Glimt kan trøble det til for Brann på Aspmyra neste helg.

Se på det fantastiske fotografiet øverst på denne bloggposten. Per-Inge Johnsens blinkskudd av et jubelbilde. Ansiktsuttrykkene til supporterne der de jubler sammen med spillerne. Ansiktsuttrykk som forteller om engasjement og rå glede. (Klikk på bildet for større versjon.) Det er sånn vi vil ha det. Dessverre har det gått lenger enn langt mellom hver gang sånne scener har utspilt seg.

Så hvorfor i alle dager skal det kunne skje borte mot Vålerenga seks dager etter årsverste mot bunnlaget Sandefjord?

Jeg innrømmer glatt at det er hjertet som snakker nå. Prestasjonene på banen har vært lite imponerende i mange kamper, og det finnes mange saklige argumenter mot å sette penger på poeng til Bodø/Glimt mot Vålerenga. Men den naive utgaven av meg velger å tro at spillerne, med Martin Bjørnbak i spissen, løfter seg i sommervarmen i Oslo. Mye kan sies om trenerne, og de fortjener masse pepper. Nå hardner det til og jeg er hundre prosent sikker på at spillerne er vanvittig klare til å vise seg fram fra en bedre side enn mot Sandefjord.

Kampbildet blir naturligvis helt annerledes borte mot en medaljekandidat enn hjemme mot et lag som ikke hadde scoret på nesten 1000 minutter. Det er fordel Glimt, som nå sikkert får større rom å boltre seg på om de tør ta sjansen og angriper som et lag.

Defensivt holder Glimt godt nivået, et par gavepakker glemt. Du skal være god for å score på bodølaget.

Og så har vi den fantastiske oppturen 28. juni 2015 da Glimt hadde enda færre poeng etter 14 runder enn i dag, og ble ansett som sjanseløs både borte mot Enga og i den påfølgende hjemmekampen mot Rosenborg. Det ble seier i begge, og dette skal være en av de artigste periodene som Glimt-tilhenger på mange år.

Stort mer skal det ikke til av «argumenter» for at jeg sitter her foran kampen mot Vålerenga og faktisk tror det er mulig å få noe med seg fra Intility stadion. Det samme tror jeg om kampen mot Brann neste søndag. Naiv? Godt mulig, og det er helt greit.

Uten trua har vi ikke mye. Uten trua kan vi bare la Glimt seile sin egen sjø. Og det er uaktuelt for meg. Selv om det venter kritiske bloggposter allerede til uka. Klubben er større enn tabellposisjonen og den til enhver tid sittende styreleder, daglig leder, hovedtrener og kaptein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *