La oss gi utbyggerne i Bodø en kos!

Den traff meg rett i mellomgulvet, kronikken til BRUS-direktør Odd Emil Ingebrigtsen på an.no den nest siste mandagen i august 2018. – I det offentlige ordskiftet og diskusjoner rundt kaffebordene fremkommer av og til «Utbygger», nærmest som et skjellsord i stedet for at de heies på.

Jeg følte meg truffet. Jeg er en av dem som i årevis har latt være å heie på utbyggerne i Bodø. Disse eiegode og uegoistiske folkene som ikke vil annet enn Bodø og bodøinnbyggernes beste.

Som så mange andre ignoranter her i byen har jeg tatt utbyggerne for gitt. Jeg har sett den ene heisekranen avløse den andre, det ene store byggeprosjektet realisert etter det andre, men har jeg én eneste gang tenkt på utbyggeren? Har jeg noensinne tenkt å heie på utbyggeren? Svaret er dessverre nei. Jeg har ikke det.

I lys av hva Ingebrigtsen skriver i sin kronikk, er det helt ubegripelig at vi ikke har gjort mer stas på utbyggerne. Hva ville vel det moderne Bodø ha vært uten at disse utbyggerne hadde fått bygge ut?

Riktignok har de enkelte ganger bygd litt mer enn de hadde fått lov til (NAV-bygget i Sjøgata for eksempel) eller litt styggere enn det burde vært lov til (Østre skolepark for eksempel). Men dette beviser jo bare at utbyggerne er mennesker de også, de gjør feil. Hvem gjør ikke det?

Ingebrigtsen trekker fram et utrolig godt eksempel på utbyggernes vilje til å sette byen foran seg selv, nemlig hans eget prosjekt som ble til Scandic Havet. Motstanden var stor, men resultatet er fantastisk IKKE MINST for Bodø, kommunen og alle oss som bor her. Riktignok fikk utbyggerne her lov til å ta i bruk ei kommunal tomt uten at noen andre utbyggere fikk være med å konkurrere om den. Men det beviser jo bare at utbyggerne ikke bare tenker på byen og folket, men er også rause mot andre utbyggere.

Er du ute på byen og ser en utbygger stå litt ensom og forlatt på hjørnet av baren; gi ham en kos, da vel! Si at du heier på utbyggerne. Spør hvordan det går med det neste prosjektet og om han noensinne har fått nei fra kommunen. Vis at du bryr deg!

Sitter du rundt et kafébord og hører noen snakke ned et digert hotell her eller et stygt kjøpesenter der, si det til de: Jeg heier på utbyggerne! Gir de seg likevel ikke (slik som for eksempel Kirsten Limstrand) så spør:

Hva har DU gjort for utbyggerne i det siste?

Jeg vet hva jeg har gjort: Laget en fin badge som vi kan bruke alle sammen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *