– Kåre sa først OK, så nei

De eldste og mest rutinerte spillerne ble spurt, og sa klart i fra om at de gjerne ønsket Stig Johansen tilbake i stallen. Deretter sa Kåre Ingebrigtsen ja. For så å ombestemme seg. Forvirret?

Støyen rundt Stig Johansens comeback-planer mot Kåre Ingebrigtsens vilje holdes godt i live av en klubbledelse som velger å bruke taushet som kommunikasjonsstrategi. Det betyr jo fritt fram for de av oss som blogger, og her er mer av hva jeg har fått vite det siste døgnet:

Benn & Co

Mange har spurt om Glimt faktisk har råd til å hente inn Stig Johansen i troppen igjen. Svaret på det er: Nei, ikke uten hjelp. Men klubben har faktisk fått den hjelpen, og ikke uventet er det eks-formann Benn Eidissen som trekker i trådene. Sammen med 5-6 andre aktører dekker Benn lønnskostnadene til Stig. I utgangspunktet litt av en gave for en hardt prøvet og blakk klubb, men hva hjelper det når hele opplegget kan stoppes av en elendig gjennomført prosess?  (Det sier forresten litt om folks tro på Stig at Benn Eidissen uten større problemer fikk med seg 5-6 andre på dette!)

Sa Kåre ja først?

Dette er historien slik den fortelles av et par innsidere:

For det første skal tre-fire av de eldste og mest rutinerte A-lagsspillerne ha sagt ja til et forslag fra et styremedlem (sikkert nestleder og ansvarlig for sport, Ørjan Berg) om å få Stig Johansen inn i stallen. Spillerne ble spurt om dette relativt nylig, og argumenterte med at Stig helt sikkert har noe å bidra med i en tropp som sliter og opplever motgang.

Deretter fikk Kåre, nok en gang, spørsmål om det samme, og han sa seg ikke lenger motvillig. Det ble innledet samtaler med Stig og etter at han hadde klarert planene med familien og møtt opp til kontraktsforhandlinger, fikk han høre at Kåre hadde ombestemt seg.

I mellomtiden skal også de yngre spillerne i stallen ha sluttet seg til ideen om å hente veteranen inn i troppen.

Merkelig

Hvis disse opplysningene skulle stemme, ser det jo om mulig enda merkeligere ut at ikke klubbens ledelse forteller om prosessen.

Og uansett er ikke dette nok til å fjerne den ekle mistanken om at det er noen med sportslig ansvar i Glimt-styret som bruker Stig-saken taktisk for å få fjernet Kåre Ingebrigtsen. Isolert sett kan man selvsagt forstå at man ønsker et skifte av trener, resultatene tatt i betraktning.

Men som jeg og mange med meg har hevdet i det siste, er ikke dette veien å gå.

Lar Stig Johansen seg bruke i dette taktiske spillet? Ja, det spørsmålet må man kunne stille når vi vet at han og Kåre Ingebrigtsen har et anstrengt forhold og har hatt det en god stund. Blant annet fikk jo Stig kontant nei da han spurte om å få trene sammen med Glimt i fjor vinter/vår. At Stig, som den rutinerte fotballspilleren han er, ikke forholder seg til den sportslige toppsjefen i klubben, men snakker med styremedlemmer, bekrefter på mange måter at han er med på «leken».

Ikke sagt opp selv

Kåre Ingebrigtsen har ikke levert noen oppsigelse, som ryktene vil ha det til. (Det hadde i hvert fall ikke skjedd før cuptapet i kveld.) Det er vel grunn til å tro at de siste dagers hendelser ikke akkurat har gjort forhandlingsklimaet mildere. Tvert om, sier noen, som påstår at Kåre har bestemt seg for å kjøre løpet helt ut, fast bestemt på å gjennomføre sin del av avtalen med klubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *