Cato på prøvetid

Glimt-ledelsen har gitt Cato Hansen trenerjobben ut sesongen. Men samtidig er det helt tydelig at klubben har andre navn i tankene for de kommende sesonger.

Det er få som betviler klokskapen i å la Cato Hansen få fortsette å lede Glimt ut 2011-sesongen. To trenerskifter i løpet av en vårsesong ville betydd mye støy og uro noe som ganske sikkert hadde påvirket spillergruppa og dermed prestasjonene. Cato har tatt grep etter at han tok over for Kåre Ingebrigtsen, og det virker ikke spesielt risikabelt å la den gamle stopperkjempen ha hovedansvaret resten av sesongen.

Andre kandidater

Men du skal være rimelig døvhørt om du tror at Cato er den opplagte kandidaten når en mer langsiktig treneravtale skal utarbeides i løpet av høsten. Glimt-direktøren Bjørn-Tore Hansen var sjeldent tydelig da han ble intervjuet av NRK/Nordland i forrige uke. Her understreket han flere ganger at Glimt har andre kandidater på blokka, og at ansettelsen av Cato for denne sesongen ikke endrer på det faktum.

I forhold til de andre kandidatene Glimt måtte ha i tankene, Tom-Kåre Staurvik er garantert én av dem, en annen ryktes å være Steinar Nilsen, har Cato Hansen en aldri så liten fordel. Skulle resultatene gå hans vei, og Glimt makte opprykk allerede denne sesongen, ja da skal det mye til for å vrake ham. Skulle det motsatte skje, at resultatene ikke sikrer Glimt minimum 4. plassen i Adeccoligaen, da er veien kort ut døra for Cato.

Glimts sportslige målsetting er som kjent å være blant de 20 beste lagene i Norge, og det betyr at en 5.plass i Adeccoligaen per definisjon er å mislykkes.

Ingen garantier

Cato Hansen har i virkeligheten fått en slags prøvetid, men i motsetning til vanlig prøvetid, som leder til fast ansettelse etter en viss periode, har han ingen garantier om fast jobb nesten uansett hvordan årets sesong skulle ende. Riktignok sier Bjørn-Tore Hansen at Cato stiller sterkt, men i samme åndedrag sier altså direktøren at klubben har flere andre kandidater på blokka. Sånt kan ikke tolkes som noe annet enn at Glimt-ledelsen har andre langsiktige planer enn Cato, og det eneste som KAN endre på dette er vel i virkeligheten opprykk til Tippeligaen i år. Heller ikke det kan vise seg godt nok for de som ivrer for fast ansettelse av Cato.

Forhåpentligvis klarer Cato Hansen å la være å tenke så mye på akkurat dette. Men all den tid vi fortsatt ikke vet hvem som skal få en langsiktig hovedtreneravtale med Glimt, kommer dette spørsmålet til å dukke opp, igjen og igjen og igjen. Ikke minst dersom Glimt skulle gå på en ny periode med svake prestasjoner.

2 kommentarer

  1. På den ene siden høres det ut som C.Hansen her havner i en, knut Tørum situasjon, hvordan vil dette virke på trener og lag? Burde ikke BT holde kortene litt tettere til brystet?

    På den andre siden er vel C.Hansen en nødløsning, som hittil har båret frukter, fotballyrket er utakknemlig, og han er nok innstilt på situasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *