Nordlandsglimt har millioner på bok

– Vi har økonomiske muskler nok til å forsterke Glimt. Men den kanskje viktigste og mest interessante pilaren i vårt bidrag fremover er et årlig beløp vi gir til klubben slik at Glimt kan ansette talentutviklere, sier styreleder i Nordlandsglimt AS, Arne Juell.

Dette må være deilig å høre for alle oss som følger Bodø/Glimt!

Det er altså det nystiftede Nordlandsglimt AS som «eier» alle Glimt-spillerne. Denne nye konstruksjonen er en del av «Nye Glimt» som ble etablert etter at klubben holdt på å gå økonomisk over ende i fjor høst og i vinter.

Arne Juell er styreleder og har med seg Benn Eidissen, Ove Andreassen og Tord Ueland Kolstad i styret.

Glimt forhandler

– Samarbeidet mellom oss og FK Bodø/Glimt foregår på den måten at klubbens sportslige ledelse kommer med innspill på spillere som kan være aktuelle. Deretter blir det diskusjonsrunder underveis mens Bodø/Glimt selv gjennomfører forhandlingene med spiller og eventuelt med spillerens klubb. Selv om det er Nordlandsglimt som i økonomisk forstand eier kontraktene med spillerne, er det klubben som både gjennomfører og avslutter forhandlingene. Dette er strengt regulert av Norges Fotballforbund, og vi forholder oss selvsagt til det, sier Juell.

Han kan videre fortelle at Nordlandsglimt allerede har bidratt økonomisk til klubbdriften blant annet gjennom å betale deler av forpliktelsene knyttet til de to innleide spillerne Tobias Skovgaard og Torgeir Dahle.

Det er Nordlandsglimt som får pengene Rosenborg betaler for Daniel Berntsen, og selv om Arne Juell mener avtalen ikke er dårlig, så mottok han den med blandede følelser.

 Håpet Daniel ble med videre

– Vi hadde selvsagt håpet at Daniel Berntsen skulle være med oss videre og utgjøre en ungdomsstamme sammen med folk som Viljar Nordberg og Erlend Robertsen. Men hvis en spiller for det første ikke ønsker å spille lenger for klubben og dessuten ikke har mer enn halvannet år igjen av kontrakten, ja så er det vår policy å selge vedkommende til en best mulig pris.

– Dette betyr altså at dere nå ønsker å få forlenget kontraktene med typer som nevnte Viljar og Erlend som begge har utløp i 2012?

– Ja.

– Og dette arbeidet er allerede i gang?

– Ja. Glimts sportslige ledelse håndterer dette.

Talentutvikling med plan og styrke

I tillegg til at Nordlandsglimt har økonomisk kraft til å hjelpe Glimt i spillermarkedet, har selskapet bestemt seg for å gi klubben et årlig beløp som skal brukes til å ansette talentutviklere. Arne Juell vil ikke si noe om beløpets størrelse, men jeg mener å vite at vi snakker i størrelsesorden 350-400 000 kroner i årlig bidrag.

– Dette er kanskje den mest spennende pilaren i vårt prosjekt. Langsiktig satsing på å utvikle talenter kan kanskje gi oss flere talenter som Daniel og Viljar, for å nevne et par eksempler. Dette er helt klart veien å gå for en såpass liten klubb som Glimt. Med en skikkelig satsing på talentutvikling også utenfor bygrensene kan dette bli svært interessant, sier Juell som sier opplegget skal evalueres årlig, og at man kommer til å fortsette å overføre penger til prosjektet så lenge det fungerer.

Glimt jobber konkret med å etablere en stab talentutviklere som, etter hva ryktene sier, skal ledes av Øystein Iversen i et tett samarbeid med Ørjan Berg. Navn som nevnes i dette arbeidet er Tom-Kåre Staurvik, Stig Johansen og Thomas Aakvik, men denne kabalen er ikke lagt ennå.

Muskler!

– Tilbake til kjøp av nye A-lagsspillere. Millioner på bok gir vel et godt utgangspunkt?

– Ja, absolutt. Hvis vi forvalter disse pengene godt og i tillegg leter etter smarte løsninger i dagens marked med mange bosmannspillere, så er jeg sikker på at Nordlandsglimt har muskler nok til å forsterke Glimt enten klubben spiller Adecco som nå eller i Tippeligaen. Men vi må altså være smart og kombinere kjøp med talentutvikling. Det er svært viktig, sier Arne Juell.

Og sånt er artig å høre i september 2011 når vi så sent som i november 2010 fryktet konkurs. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *